Bu illerde okullar tatil edildi

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi.

Bu illerde okullar tatil edildi
Bu illerde okullar tatil edildi
GİRİŞ 18.02.2015 20:19 GÜNCELLEME 19.02.2015 09:44
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Ordu

Ordu'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı ilçelerde yarın okulların tatil edildiği bildirildi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Meteoroloji İl Müdürlüğünden alınan hava tahminlerine istinaden yarın Mesudiye, Ulubey, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, Aybastı, Korgan ve İkizce ilçelerinin tamamında, Ünye ilçesinde Pelitliyatak ve Yenikent Mahalleleri'ndeki okullarda, Perşembe ilçesinde ise taşımalı eğitim yapılan okulların tatil edildiğini söyledi.

Türkkan, yarın Altınordu ilçesi, Fatsa, Kabadüz, Gülyalı ve Kabataş ilçelerinde eğitim ve öğretimin devam edeceğini kaydetti.

Yozgat

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezindeki anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim-öğretime yarın da ara verilmesi kararlaştırıldı.

Aydıncık, Boğazlıyan, Sarıkaya, Çekerek, Kadışehri, Saraykent, Çandır, Sorgun, Çayıralan, Şefaatli ilçelerinde okullar yarın için tatil edildi. Yenifakılı, Yerköy ve Akdağmadeni ilçelerinde ise taşımalı  eğitimveren okullardaeğitim yapılmayacak.

Niğde

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime bir gün ara verildiği belirtildi. 

Sivas

Sivas'ın ise Gemerek ve Yıldızeli ilçelerinde kar yağışı nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi. Yarın bu ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

Karaman

Karaman'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezinde yarın okullar tatil edildi.

Karayolları ve Karaman Belediyesi ekiplerinin, karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor.

Sakarya

Sakarya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunun Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen olaganüstü toplantısında, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında yarın eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Kocaeli

Kocaeli ve tüm ilçelerindeki anaokulları, ilk, orta ve liselerle rehabilitasyon merkezlerinde, eğitim ve öğretime yarın ara verildiği bildirildi.

Kamuda çalışan engellilerle hamilelerin yarın idari izinli sayılacağına yer verilen açıklamada, mevcut karyağışının olumsuz etkilerine karşı kentteki ilgili kurum ve kuruluşların gerekli tedbirleri almaları istendi.

Öte yandan, Kocaeli Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün ikinci öğretimlerde eğitim öğretime ara verildiği bildirildi.

İstanbul

İstanbul Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle okulların yarın da tatil edildiğini açıkladı.

Kastamonu ve Bartın

Kastamonu ve Bartın'da yoğun kar yağışı nedeniyle 19 Şubat Perşembe günü ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar’ın Emirdağ İlçesi’nde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Afyonkarahisar’da etkili olması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle kaymakamlık ilçede eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

Adana

Adana'nın Aladağ ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Aladağ Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve elverişsiz hava koşulları nedeniyle ilçe merkezinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 19 Şubat Perşembe ara verildiği bildirildi.

Bolu

Bolu'da kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Bolu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, aşırı soğuklar, buzlanma ve akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okullarda eğitim ve öğretime 19 Şubat Perşembe ara verildiği kaydedildi.

Bursa

Bursa'da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezi ve tüm ilçelerde yoğun kar yağışının devam etmesi ve buzlanma nedeniyle anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerin 19 Şubat Perşembe tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de aynı gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Kırşehir

Kırşehir'de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi.

Kırşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik tahminler çerçevesinde il genelinde devam eden kar yağışının yarın da etkisini sürdüreceği, hava sıcaklığında yaşanacak aşırı düşüşe bağlı olarak kuvvetli buzlanma ve don olayının artmasının beklendiği belirtildi.

Açıklamada, bu nedenle il genelindeki tüm okullarda eğitim ve öğretime 19 Şubat Perşembe ara verildiği kaydedildi.

Konya

Konya'da, yoğun kar yağışı nedeniyle bazı yerlerde okular yarın tatil edildi.

Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kış şartları nedeniyle Çumra, Güneysınır, Halkapınar, Bozkır, Karapınar, Emirgazi, Hadim, Taşkent, Ereğli, Akşehir, Yunak, Kadınhanı, Akören, Doğanhisar, Derbent, Tuzlukçu, Seydişehir ve Ilgın ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların 19 Şubat Perşembe tatil edildiği belirtildi.

Ayrıca, merkez Selçuklu ilçesine bağlı taşıma merkezi olan Tepekent, Başarakavak, Sızma, Aşağı ve Yukarı Pınarbaşı ilk ve ortaokulları, merkez Karatay ilçesine bağlı taşıma merkezi olan Kızören, Yağlıbayat ilk ve ortaokullarının yarın tatil edildiği ifade edildi.

Açıklamada, kamu görevlisi engelli, hamile ve malul gazilerin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • öğrenci 9 yıl önce Şikayet Et
    Vali amca lütfen selçukluda okulları tatil et.
    Cevapla
  • Bdhnxj 9 yıl önce Şikayet Et
    Konya selçuklu yarın tatil edin allah aşkına yav
    Cevapla
  • hikmet 9 yıl önce Şikayet Et
    yarın okulları lütfen tatil edin sayın konya valimiz
    Cevapla
  • hatice 9 yıl önce Şikayet Et
    Aynen ankarali arkadasa katiliyorum .kuru ayaz cok soguk .cocuklar okula giderken donuyor sabahin erkeninde.miniciklerlutfen ankarada tatil yapin bekliyoruz..
    Cevapla
  • kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    Ankarada baya kar yağıyor masallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!