Hocalı katliamının 23. yılı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Hocalı katliamının 23. yılı dolayısıyla panel düzenledi

Hocalı katliamının 23. yılı
Hocalı katliamının 23. yılı
GİRİŞ 27.02.2015 13:13 GÜNCELLEME 27.02.2015 13:13

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde 26 Şubat 1992'de, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 613 kişinin katledilmesinin 23. yılı dolayısıyla panel düzenledi.

Azerbaycan'ın İstanbul Konsolosu Kenan Murtuzov, Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen panelde, Hocalı kentinde, Ermeni birliklerinin 613 Azerbaycan vatandaşını işkence ederek katlettiğini anımsattı.

Olaylarda 76'sı çocuk, 487 kişinin yaralandığını ve bin 275 kişinin Ermenilerce esir alındığını, 150 kişinin akıbetinin ise hala bilinmediğini belirten Murtuzov, şöyle konuştu:

"Aslında çok daha fazla kişi katledildi ancak ellerinde resmi kayda geçirdikleri ve mezarları bulunan bu sayıda soykırım kurbanı var. Hocalı'da yaşananlara dair bugüne kadar başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere uluslararası toplum sesiz kaldı ancak bir asır önce yaşandığı iddia edilen sözde soykırım her fırsatta gündeme getiriliyor. Azerbaycan ve Türkiye, haklı mücadelesini uluslararası platformlarda birlikte yürütüyor."

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Hocalı katliamının, sonuçları itibariyle bölgede, barış, huzur, güvenlik ve istikrar açısından sorun olma niteliği taşıdığını vurguladı.

Karabağ’daki Ermenistan işgalinin sembolü olan Hocalı Katliamının acısını derinden hissettiklerini aktaran Albayrak, Ermenistan’ın yıllardan beri devam eden işgal politikasını şiddetle kınadıklarını kaydetti.

Panelde, Azerbaycan milletvekilleri Ağıl Abbas, Fezail İbrahimli ve Prof. Dr. Seyfettin Altaylı da konuşma yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı