Hafik'te, koyun alacak kişiler mülakatla belirlendi

Hafik Kaymakamlığınca düzenlenen "Koyunculuğu Geliştirme Projesi" kapsamında koyun alacak yetiştiriciler, mülakatla belirlendi.

Hafik'te, koyun alacak kişiler mülakatla belirlendi
Hafik'te, koyun alacak kişiler mülakatla belirlendi
GİRİŞ 27.02.2015 18:44 GÜNCELLEME 27.02.2015 18:44

Hafik Kaymakamlığı Proje Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Kerim Kılınç tarafından hazırlanan, Hafik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Hafik İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen "Koyunculuğu Geliştirme Projesi" kapsamında 10 yetiştiriciye 25 koyun ve 1 koç verilecek.

Müracaat eden 45 kişiden 10’unu belirlemek için İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sinan Okuyan’ın başkanlığında oluşturulan mülakat komisyonu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda, yetiştiricilere, koyun yetiştiriciliği hakkında çeşitli teknik bilgiler sordu.

Proje koordinatörü Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Koyunculuğu geliştirmek için düzenlediğimiz projeye 45 kişi müracaat etti. Her bir kişi için 25 koyun ve 1 koç verilecek. Yapılan mülakat sonrasında koyun almaya hak kazananlar, ilk 2 yılı ödemesiz 10 yıl içerisinde ödeme yapabilecekler. Yürütülen projeyle koyunculuğun gelişmesine büyük bir katkı sağlanmış olacağına inanıyorum" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!