O rektörden Demirtaş'a yalanlama!

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Baydaş, Selahattin Demirtaş'ın 'öğrencilere baskı yapılıyor' iddialarını yalanladı.

O rektörden Demirtaş'a yalanlama!
O rektörden Demirtaş'a yalanlama!
GİRİŞ 04.03.2015 18:43 GÜNCELLEME 04.03.2015 18:58
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Bingöl Üniversitesi'nde yönetim baskısı olduğu gerekçesiyle bazı öğrencilerin başlattığı grevin devam ettiğini ve yönetimin bu öğrenciler üzerinde baskı kurduğu yönündeki açıklamalarına, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, yanıt verdi.

İddiaların asılsız olduğunu savunan Prof. Dr. Baydaş, kardeşi Prof. Dr. Burhanettin Baydaş'ın da rektör yardımcısı olmadığını söyledi.

Bingöl Üniversitesi Konferans Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Rektör Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dün gündeme getirdiği konuları yanıtladı. Üniversitede rektörün öğrencilere baskı yaptığı ve soruşturma açtığı ile haksız cezalar verdiği konusunu değerlendiren Prof. Dr. Baydaş, üniversiteyle ilgili tek taraflı ve yanlış haberlerle kamuoyunun yanıltıldığını söyledi.

DEMİRTAŞ'I YALANLADI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dün TBMM’de grup toplantısında kendisine ve üniversiteye yönelik açıklamalarını da yanıtlayan Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, iddia edildiği gibi kardeşi Prof. Dr Burhanettin Başdaş'ın rektör yardımcısı olmadığını açıkladı. Rektör Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Demirtaş'ın iddialarını yalanlayarak şöyle devam etti:

"Üniversitemizin web sitesine bakıldığında, kadrolu 3 rektör Yardımcısı vardır, bunlar arasında Prof. Dr. Burhanettin Baydaş'ın olmadığı görülecektir. Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Çiftci, Prof. Dr. Ekrem Atalan ve Prof. Dr.Nurullah Saraçoğlu'dur. Ayrıca gazete aboneliği ile ilgili olarak da üniversitemizin hiçbir ulusal basın aboneliği olmadığı, sadece yerel gazete aboneliği vardır.

"HİÇBİR ÖĞRENCİYE SORUŞTURMA AÇMADIK"

Basın açıklaması yapan öğrencilere soruşturma açıldığı iddiası; Üniversitemiz yerleşkesinde basın açıklaması yaptığından dolayı hiçbir öğrencimize soruşturma açılmamıştır.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 43
  • Hikmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Bingöllü !!! bingöle çok şey kazandıran Sayın Baydaşa sahip çıkma zamanı değil mi...
    Cevapla
  • h.v 9 yıl önce Şikayet Et
    ya buraya geldınız mı adam gıbı okul okuyun ya da maksadınız başkaysa defolup gıdın. bunun bi tık üstü tüm bingol halkının baskın yapıp siz o cok degerli !!! ögrencilerimizi uyarmak olacaktır. ınanmıyorsanız sizi maşa gibi kullanan abilerinize sorun onlar anlatır.
    Cevapla
  • CEMİL 1 9 yıl önce Şikayet Et
    bingolu doğruyu soyledı zorunamı gıttı: ne dedik BİNGOL ilimizden pkk geçit yok :......................................................:AMİN
    Cevapla
  • Müslüman Kürdoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu seli hergun yalan söylüyor zaten bunun haber olacak nesi var adam hergun yalan söylüyor yok baris yok demokrasi yok insan hakkari vsvs diye diye
    Cevapla
  • hakikat 9 yıl önce Şikayet Et
    bdp veya hdp bunlar değil mi yıllarca üniversitelerde baskılara maruz kaldık taraf kabul edilip ezildik diye çığıranlar şimdi bölgedeki üniversitelerde yıllarca eleştirdikleri şeyleri yapmaya kalkıyorlar ama müsaade edilmeyince yine çığırıyorlar. bunlar zayıf olduklarında masum rolü yapar güçlü oldukları yerde ise zalimlik bunların siyaseti bu !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!