Mardin Valisi Koçak, göreve başladı

Mardin Valiliği'ne atanan Ömer Faruk Koçak, Çözüm sürecinin sonuca ulşması için Vali olarak gerekeni yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Mardin Valisi Koçak, göreve başladı
Mardin Valisi Koçak, göreve başladı
GİRİŞ 04.03.2015 20:44 GÜNCELLEME 04.03.2015 20:44

Mardin Valiliği'ne atanan Ömer Faruk Koçak, Çözüm sürecinin sonuca ulaşması için Vali olarak gerekeni yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Vali Koçak'ın göreve başlaması dolayısıyla Valilik binası önünde karşılama töreni düzenlendi.

Koçak, daha sonra basına yaptığı açıklamada, vatandaşın sıkıntısının devam ettiği sürece kendilerinin sıkıntısının da devam edeceğini söyledi.

Koçak, "Her hangi bir şekilde bir vatandaşımız sıkıntıda olduğu sürece kendimizi rahat hissetmemeliyiz. Birlikte çalışacağımız arkadaşlarımızın da böyle hissetmelerini tavsiye ediyorum. Hizmet götürürken vatandaş odaklı olması gerektiğini söylemeye gerek yok" dedi.

Konuşmasında Çözüm sürecine değinen Koçak, devletin, hükümetin politiklarını tezahür ettiği gibi uygulayacaklarını kaydetti.

Çözüm sürecinin devamı süresince yapmaları gereken işleri eksiksiz yapacaklarını ifade eden Koçak, şöyle konuştu:

"Aynı zamanda burada yaşayan tüm insanların huzur, güven içinde sağlık yaşamasını sağlamaktır. Ben, hem kişisel olarak Çözüm sürecinin sonuca ulaşması ve vatandaşlarımızın bir an önce hayatlarının çok daha kaliteli, çok daha yüksek seviyede devamını sağlayacak faaliyetlere girişmemiz açısından, hem de ortak yaşama kültürünün daha da gelişmesi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve bir vali olarak da bunun gereği neyse onu yapmak üzere, zaten diğer anyasal kanunlar ve hükümet politikaları bizi yönlendiriyor. Biz de gereğini yapacağız."

Vali Koçak, Mardin'de göreve başladığının dördüncü günü Başbakanı, önemli faaliyetler için karşılamanın kendisi için önemli, gurur verici ve memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Koçak, şöyle dedi:

"Sayın Başbakanımız, pazar günü Dünya Kadınlar Günü dolayısiyle bir programa katılacak. Arkasından bir siyasi programı olacak. Bilahare GAP Eylem Planı'nı burada açıklayacaklardır. Dolayısiyle önemli bir faaliyet için buraya gelecekler. Bunun ev sahipliğini yapmak benim için ayrıca mutluluk vericidir."

Mardin'de son 4 yılda 4 valinin değiştiğinin hatırlatılması ve Mardin'de ne kadar kalabileceği konusundaki tahminin sorulması üzerine Koçak, "Yarın buradan ayrılacak gibi hazırım. Kişisel olarak. Buradaki problemlerin çözülmesi, hizmetlerin planlanmasıyla ilgili sürekli buarada valilik yapacakmış gibi 10 sene, 20 sene, 30 sene valilik yapacakmış gibi çalışmak durumundayız. Köklü problemlerin çözümü, hizmetlerin planlanması esasından böyle çalışmak durumundayız. Ben ilkesel olarak böyle düşünüyorum. Biz valiler hükümetin bir temsilcisi olarak, hükümetin takdiriyle gelen ve giden insanlarız. Ne zaman, nerede uygun görürlerse görev yapmaya her zaman hazırız" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!