'Genelkurmay bizlere laf yetiştireceğine...'

Daha önce Genelkurmay'a laf söyleyen İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal yine kendine hakim olamadı.

'Genelkurmay bizlere laf yetiştireceğine...'
'Genelkurmay bizlere laf yetiştireceğine...'
GİRİŞ 08.03.2015 10:38 GÜNCELLEME 08.03.2015 10:38
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, 3 yıl önce Eskişehir'de yaptığı konuşmasından dolayı Genelkurmay Başkanlığı'ndan muhtıra yediğini söyleyerek, "Genelkurmay bizlere laf yetiştireceğine orduya bu kadar ağır hakaretlere karşı ordusunu, subayını, askerini, pilotunu, onların can güvenliğini ve ordunun şerefini korusun" dedi.

GENELKURMAY'DAN MUHTIRA YEMEK EN ONURLU MADALYA

Eskişehir Barosu tarafından düzenlenen Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Hukuk Devleti ve Hukuk Güvenliği' konulu panele konuşmacı olarak İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, 3 yıl önce Eskişehir'de aynı salonda düzenlenen bir panelde, 'Biz zannettik ki ordumuz var. O güçlü ordu bizi korur. Artık TSK vesaire yerine Türk silahsız kuvvetleri var' konuşması nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı'ndan muhtıra yediğini anımsattı.

Kocasakal konuşmasında şöyle dedi:

"Özgecan kardeşimizi rahmetle, saygıyla ve öfkeyle anıyorum. Ama onun üzerinden tüm kadınlara ve topluma kurulan başka tuzaklar var. Bu da İç güvenlik ile ilgili. Direnme hakkıyla ilgili de bir şeyler söylemek istiyorum. İsteyen istediğini yapsın. Umurumda bile olmaz. Biz bu yola baş koymuşuz. Biz eşimizle vedalaşmışız. Öyle bizi hapislerle, mahkemelerle, başka şeylerle falan kimse susturamaz. Bunu bilsinler. Eskişehir'de yaptığımız konuşmalarım daha önce olay oldu. Burada mı bir şey var, ben de mi bir şey var? Bilmiyorum. Bir tanesi siyasi bir kriz yaratmıştı. Bir konuşmamdan dolayı Genelkurmay'dan muhtıra yemiştim. Sağ olsunlar, böyle bir Genelkurmaydan muhtıra yemek hayatımın en onurlu madalyalarından bir tanesidir. Genelkurmay bizlere laf yetiştireceğine orduya bu kadar ağır hakaretlere karşı ordusunu, subayını, askerini, pilotunu, onların can güvenliğini ve ordunun şerefini korusun." 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 39
  • kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    bişey dikkatimi çekti bunların yüzünde zerre kadar nur yok ne acayip bişey!!..
    Cevapla
  • Travacı 9 yıl önce Şikayet Et
    Zavallı, düştüğü hale bak...
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Darbeci Baro Başkanı konuşmuş…
    Cevapla
  • ufuk 9 yıl önce Şikayet Et
    Yahu ben anlamıyorum böyle huzursuz kavgacı bir adamı nasıl başkan seçiyor İstanbul'un aydın? avukatları,beyinlerine güneşmi çarptı bilemiyorum.
    Cevapla
  • ufuğum 9 yıl önce Şikayet Et
    hepsi aynıda o yüzden.
    Cevapla
  • dadaş 1453 9 yıl önce Şikayet Et
    ee gün olur harman olur derdi bizim atalarımız vesayetden nemelanma bitti biz duacıyız genelkurmayımıza
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular