Afgan annenin yüzünü Türkiye güldürdü

Okuldan dönecek olan çocuğu için evde yiyecek hiçbir şeyi olmayan Afgan annenin yüzü Türkiye’den gönderilen yardım paketi ile güldü.

Afgan annenin yüzünü Türkiye güldürdü
Afgan annenin yüzünü Türkiye güldürdü
GİRİŞ 12.03.2015 16:42 GÜNCELLEME 12.03.2015 16:42

Son yılların en ağır kışını geçiren ve düşen çığlar nedeniyle çok sayıda insanın hayatını kaybettiği Afganistan’a Cansuyu yardım eli uzattı. Derneğin yardım ekipleri yüzlerce aileye gıda yardımı ulaştırırken ayrıca bir caminin de yapımına katkı sağladılar. Afganistan Dışişleri Bakanı ve Pençsir Valisi de Cansuyu’nun yardım çalışmalarına dahil oldu ve Türkiyeli hayırseverlere teşekkürlerini ilettiler. Yardım çalışmaları sırasında karşılaşılan bir manzara ise duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

4 BİN KİŞİYE YARDIM ULAŞTIRILDI

Son 30 yılın en şiddetli kışını yaşayan ve birçok bölgede düşen çığlar nedeniyle çok sayıda insanın hayatını kaybettiği Afganistan’a Türkiye sahip çıktı. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına bölgeye giden Dr. Atikullah, 500 aileye ve tahminen 3 ila 4 bin arasındaki insana yardım ulaştırdıklarını belirtti.  ve Pençsir Valisinin ve Afganistan eski Cumhurbaşkanı Yardımcısının yanı sıra Afganistan Dışişleri Bakanının da çalışmalara destek verdiğini belirten Atikullah içinde şeker, çay, pirinç, fasulye, yağ, un ve süt tozundan oluşan acil yardım paketlerini hızlı bir şekilde yardıma muhtaç olan insanlara verdiklerini söyledi.

BİR ANNENİN MUTLU ANLARI

Cansuyu Afganistan Yardımları Koordinatörü Abdullah Mesut Doğan da yaptığı değerlendirmede kamyonlara yükledikleri yardım malzemelerini dağıtırken çok duygusal anlar yaşadıklarını belirterek; “Gittiğimiz evlerden birinde çok muhtaç durumdaki bir ablamızla karşılaştık. Evde yemek yapacak hiçbir şey yokmuş ve çocuğu okuldan gelince ne yapacağını bilmiyormuş. Çocuğunu nasıl doyuracağını düşünürken kapının çaldığını ve ta Türkiye’den yardım paketinin geldiğini görünce dayanamayıp ağladı. Biz de orada Allah’ın ‘Er-Razzâk’ yani her varlığın rızkını veren ve ihtiyacını karşılayan vasfını bizatihi o ablamızla beraber gittik” şeklinde konuştu.

Cansuyu ekipleri Afganistan’ın Celalabad kentinde ise bir caminin ihtiyacı olan çimentoları satın alarak tamamlanmasına katkı sağladılar.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe kararı! Süper Kupa cezasına indirim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi