2 gündür banka önünde bekliyorlar!

Sivas'ın Divriği ilçesinde TOKİ tarafında inşa edilen konutlardan 13'ünün başvuru önceliğine göre satılacağını duyan vatandaş nöbet tuttu.

2 gündür banka önünde bekliyorlar!
2 gündür banka önünde bekliyorlar!
GİRİŞ 22.03.2015 19:08 GÜNCELLEME 23.03.2015 09:23
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Turabali Mahallesi'nde TOKİ tarafından yapılan 354 konuttan 13'ünün  kurasız ve başvuru önceliğine göre açık satışa çıkartıldığını duyan 20 vatandaş, başvurunun yapılacağı Halk Bankası Divriği Şubesi önünde dün öğle saatlerinden itibaren sıraya girdi.

Soğuk havaya rağmen gece de sıradan ayrılmayan  vatandaşlar, yarın sabaha kadar banka şubesi önünde bekleyeceklerini belirtiyor. Konut satın almak için sırada bekleyenlerden Burhan Uzun, "13 daire  satışa çıktı, biz de satın almak için sıramızı bekliyoruz" dedi. 
 
Serkan Göçer ise dün saat 12.00'de banka şubesi önünde sıraya  girdiğini ve başvuruların yarın başlayacağını belirterek, soğuk havaya rağmen  bekleyişini yarın sabaha kadar sürdüreceğini söyledi. Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  TOKİ'nin başvuru önceliğine göre satışa çıkarttığı dairelere vatandaşların yoğun  ilgi gösterdiğini belirtti. 
 
İlçede TOKİ konutlarına ilginin fazla olduğunu dile getiren Kaya, 2.  etap konutlar için çalışmaların devam ettiğini söyledi. TOKİ'nin Divriği ilçesinde başvuru önceliğine göre satışa sunduğu  evlerden 2'sinin B1 projesi tipinde 2+1, 11'inin ise C projesi tipinde 3+1 konut  olduğu belirtildi. 
 
Açık satış yöntemiyle satılacak konutlar için başvuruların 23 Mart-30  Haziran 2015 tarihlerinde Halk Bankası Divriği Şubesince kabul edileceği  kaydedildi. 
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • Ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Dairelerin geri kalanlarını kim almış? AKP il başkanı ve onun işaret ettiği kişiler mi? 13 tane de reklam olsun diye satışa sunuluyor. Aklı olan zaten TOKI'den ev almaz. Bankada en azından ne kadar ödeyeceğin belli. Bunda her sene enflasyona göre güncelliyorlar ve ödediğin rakam bankaya veya finans kuruluşuna ödeyeceğini geçiyor bugünkü değer analizi yaptığında görüyorsun açıkça. Allah bu millete evvela akıl fikir versin.
    Cevapla
  • vatantış 9 yıl önce Şikayet Et
    EBECE KAYA mevkisi boş toki oraya yeni konutlar yapsın DEVLET KAZANSIN,Burası tarıma elverişsiz kayalık arazi,hazineye ait.
    Cevapla
  • Ahmet K 9 yıl önce Şikayet Et
    bankanın önünde nöbete gerek yok başka ilden yada ilçeden normal sıra ile işlem yapılabiliyor. mutlaka o şubeden değil. örnek ben almak istesem Ankara dan herhangi bir şubeden alırım ve sıra da beklemem.
    Cevapla
  • çile 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne biçim bir uygulamadır ki millete çile çektiriliyor.Başvuru önceliği diyerek milleti perişan etmenin ne alemi var .Kura sistemi ile dağıtılması daha rahat bir yöntem değil mi.Hastası var yaşlısı var millete lütfen eziyet verilmesin
    Cevapla
  • toki belası 9 yıl önce Şikayet Et
    ya kardeşim bu toki vatandaşa hayrınamı ev veriyorda vali kaymakam yaptırıyoruz satuyoruz diye açıklama yapıyor şu an ben 5 yıldır toki ödüyorum 6 ayda bir zam ve toplam ödemenin ne olduğu belli olmayan bir şey uzak durun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek