Bankadaki rehine krizi 9.5 saat sonra son buldu

Van'da bir banka şubesinin çalışanlarını rehin alan kişi, 9.5 saatlik bekleyişin ardından ikna edildi.

GİRİŞ 25.03.2015 00:40 GÜNCELLEME 25.03.2015 11:22
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Van-Erciş karayolundaki Van Ticaret Borsası'nın alt katında bulunan bir banka şubesinde görevli personeli rehin alan 29 yaşındaki Veysel Y, polisin 9.5 saat süren çabası sonucu ikna edilerek teslim oldu.

VAN EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN AÇIKLAMA

Van Emniyet Müdürü Karaaslan, soygun amacıyla girdiği kamu bankasında personeli rehine alan Veysel Y., 9.5 saat sürdürülen görüşmeler sonunda ikna edilerek teslim olduktan sonra konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, olayın ailevi problemlerden kaynaklandığını ve Veysel Y.’ın bundan dolayı bunalıma girdiğini söyledi. Rehinelerin hiç bir yara almadıklarını da belirten Karaaslan, "Sabırlı davrandık. Meslektaşlarımızın ve avukatın uzun süren ikna çabaları sonuç verdi ve kendiliğinden teslim oldu. Üzerinde bomba görünümü verdiği bir düzenek, bir kuru sıkı tabanca, bir pompalı tüfek ve güvenlik görevlisinden aldığı tabanca vardı. Ayrıca içerde 10 rehine bulunuyordu. Bunlardan 3'ünü serbest bırakmıştı. Geri kalan diğer 7 rehine ise yara almadan kurtuldu. Görev yapan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Gözaltına alınan Veysel Y. hakkında ise soruşturma başlatıldığı belirtildi.


AMCA İKNASI BAŞARILI OLAMADI

Polisin ikna çabaları devam ederken, soygun girişiminde bulunan Veysel Y.'nin amcası Tayyar Y. da polis tarafından olay yerine çağrıldı. Amca, tüm çabalara rağmen yeğenini ikna edemedi. 
 
REHİNENİN YAKINI OLAY YERİNE GELDİ

Bu arada, banka şubesinde bulunan rehinelerden biri olan Şahin Yerli'nin kardeşi Mustafa Yerli ve yakınları da olay yerine geldi. Mustafa Yerli, büyük endişe içerisinde olduklarını ve olayın bir an önce son bulmasını istediklerini söyledi. 

Yerli, "İçerdeki şahsın taleplerinin yerine getirilmesini istiyoruz. Ayrıca kimsenin burnunun kanamısını da istemiyoruz. Diken üstündeyiz ve endişe ile bekliyoruz" dedi.

380 BİN LİRA BORÇ

Müzakereci polisin ikna etmeye çalıştığı Veysel Yolcudağ'ın 500 bin TL para ve kaçışı için bir helikopter istediği öğrenildi. Yolcudağ'ın, iddiaya göre yanlış tedavi sonucu 3 yıl önce vefat eden babasının beynindeki tümörü tedavi ettirebilmek için çevresinden yüklü miktarda para aldığı ve şu anda 380 bin lira borcunun olduğunu belirttiği ve bunu ödeyebilmek için böyle bir olaya giriştiğini söylediği ifade edildi.

500 BİN LİRA VE HELİKOPTER

Veysel Yolcudağ'ın 500 bin lira para ve kaçışı için bir helikopter istediği ve bu talepleri yerine getirilmediği takdirde rehineleri öldürüp intihar etmekle tehdit ettiği öğrenildi. Aynı zamanda üzerinde bomba olduğunu ve bir müdahale olduğu takdirde bunu patlatacağını da söylediği belirtilen soyguncunun taleplerinin yerine getirilmeden ikna olmayacağını söylediği öğrenildi. Veysel Yolcudağ'ı ikna çabaları sürerken, bankadaki rehine sayısının da 7 kişi olduğu tahmin ediliyor.

REHİNENİN YAKINI OLAY YERİNE GELDİ

Bu arada, banka şubesinde bulunan rehinelerden biri olan Şahin Yerli'nin kardeşi Mustafa Yerli ve yakınları da olay yerine geldi. Mustafa Yerli, büyük endişe içerisinde olduklarını ve olayın bir an önce son bulmasını istediklerini söyledi. Yerli, "İçerdeki şahsın taleplerinin yerine getirilmesini istiyoruz. Ayrıca kimsenin burnunun kanamısını da istemiyoruz. Diken üstündeyiz ve endişe ile bekliyoruz" dedi.

Şubede bulunanları rehin alan şahıs ile yapılan telefon görüşmesi

YORUMLAR 43
  • eergun 9 yıl önce Şikayet Et
    biriniz de çaresiz bir insanın dışa vurumu dese. gırtlağına kadar borca girmiş. babası için . sen baban için bu borca girmez isen o zaman mezar yaptırırsın. bence seçim çok kötü. borçlu olmak daha kötü
    Cevapla
  • hemşin 9 yıl önce Şikayet Et
    bu tip vakalar artacak çünki çaresiz kalmışlıklar çoğaldı ve insanlar çözüm üretemiyor tıkanınca bu olaylar patlak veriyor. Yarın öbür gün benzer durumlarla karşılaştığımızda o yapmasaydı diyenlerin yüz ifadelerini merak bile etmiyorum.
    Cevapla
  • Ersin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin sonu headshot ben söyliyim
    Cevapla
  • dogrucali 9 yıl önce Şikayet Et
    Faruk bey size katiliyorum.
    Cevapla
  • Mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Adam Aksiyon Filimi Çok izlemiş Meksika'ya kaçacak herhalde... Rabbim Bankada Rehin Olanlara yardımcı Olsun.
    Cevapla
  • Salurlu 9 yıl önce Şikayet Et
    hukuk sistemimizde böyle hadiselere caydırıcı cezalar getirilmedikçe, bu tür olayları her gün daha çok görmeye devam edeceğiz
    Cevapla
  • hemşin 9 yıl önce Şikayet Et
    hukuk sistemi derken? siz hiç çaresiz kaldınız mı değerli kardeşim. yada o adam gibi aynı koşulları yaşadınız mı? belli ki hayır. Eminim yaşasanız bu şekilde asla yazmazdınız. Hayat mükemmeldir ama insanlar aç gözlü oldukça çekilmez kılarlar birbirlerine yaşamı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir