Adilcevaz'da "Serada Aşılı Ceviz" Projesi

Dünyaca ünlü Adilcevaz cevizinin sera ortamında aşılanması ve kaliteli ceviz üretilmesi için İlçe Kaymakamlığınca hazırlanan "Serada Aşılı Ceviz" Projesi kapsamında, sera yapımına başlandı.

Adilcevaz'da "Serada Aşılı Ceviz" Projesi
Adilcevaz'da "Serada Aşılı Ceviz" Projesi
GİRİŞ 27.03.2015 10:08 GÜNCELLEME 27.03.2015 10:08

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansınca (DAKA) desteklenen ve ilçeye bağlı Bahçedere köyünde yaşayan Erdal Güney'e ait arazide sera yapımına başlandı.

Sera kurulumunu yerinde inceleyen Adilcevaz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi ve Proje Koordinatörü Fırat Kaya, proje kapsamında sera kurmaya başladıklarını belirterek, cevizinin aşılanarak bir sonra ki etapta tescillenmesini hedeflediklerini söyledi.

Kaya, "Önce Mehmet Akkoyun'un bahçesinde projeyi uygulamıştık. Şimdi projemizi Erdal Günay adlı çiftimizin bahçesinde uyguluyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde DAKA ve benzeri ulusal ajanslara projeler sunarak, cevizimizi koruma altına alacağız" dedi.

Erdal Günay ise bu projeyle Adilcevaz cevizinin aşılanacağını ve tescilleneceğini belirterek, böylelikle bu cevizin bir standardının olacağını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler