Arazi kar altında olunca fidan dikimini slaytla öğrendiler

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir etkinlik kapsamında öğrenciler tarafından yapılacak fidan dikimi, arazinin kar altında olması nedeniyle slaytla gösterildi

Arazi kar altında olunca fidan dikimini slaytla öğrendiler
Arazi kar altında olunca fidan dikimini slaytla öğrendiler
GİRİŞ 27.03.2015 11:43 GÜNCELLEME 27.03.2015 11:43

Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü'nün "Orman Haftası" nedeniyle gerçekleştirdiği etkinlikte, arazinin karla kaplı olmasından dolayı öğrencilere fidan dikimi, slayt gösterimiyle öğretildi.

Sarıkamış 29 Eylül İlkokulu'ndaki etkinlikte, Orman İşletmesi Merkez Bölge Şefi Halil İbrahim Çıngıl tarafından öğrencilere ormanlar hakkında bilgi verildi.

Daha sonra arazide uygulamalı olarak yapılması gereken fidan dikimi ise arazinin karla kaplı olması nedeniyle slaytla gösterildi.

Sarıkamış Orman İşletme Müdür Yardımcısı Tekin Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ormancılığın bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi.

Köy ilkokullarından başlanılan etkinliklere ilçe merkezinde devam ettiklerini belirten Işık, "Etkinliklerimizde çocuklarımıza slayt gösterimiyle ağaç sevgisi ve orman sevgisini aşılamak istiyoruz" dedi.

Burada asıl amacın bilinçli bir toplum yetiştirmek olduğunu vurgulayan Işık, şöyle devam etti:

"Ormanlarımızı bekçi değil sevgi korur, mantığıyla bütün okullarımızdaki öğrencilere ulaşarak bu bilgileri iletmek istiyoruz. Erozyon, ormanın faydaları, yaban hayatı, orman yangınlarında hangi telefon numaralarıyla irtibat kuracakları konularında bilgi verdik. Şu anda arazi karla kaplı olduğundan öğrencilere slayt gösterimiyle fidan dikmeyi öğrettik ancak kar kalktıktan sonra her öğrencinin kendi eliyle fidan dikeceği bir etkinlik düzenleyeceğiz."

Öğrenciler ise orman hakkında bilmedikleri konularda birçok bilgi edindiklerini ifade ederek, ormanların daha çok sevgiye ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Etkinlik, orman personeli tarafından öğrencilere tişört, şapka ve dergi dağıtımıyla sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor