KUYEM sınavları başladı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Üstün Yetenekliler Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne (KUYEM) giriş sınavlarının başladığı bildirildi.

KUYEM sınavları başladı
KUYEM sınavları başladı
GİRİŞ 28.03.2015 19:15 GÜNCELLEME 28.03.2015 19:15

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilköğretim seviyesinde olan ve öğretmenleri tarafından üstün yetenekli olduğu belirtilen çok sayıda öğrencinin sınava alınarak KUYEM'de eğitim görmelerinin sağlandığını söyledi.

İki aşamalı sınavı başarıyla tamamlayan öğrencilerin Haziran'da yapılacak olan bir başka sınava girmeye hak kazanacağını anlatan Polat, şöyle devam etti:

"Öncelikle sınava giren öğrencilerimize başarılar dilerim. Türkiye’nin bilim ve teknoloji açığını kapatacak, gelecekte başarılı araştırmaları ile ülkenin geleceğine yön verecek, kaderini değiştirebilecek bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz. Bilindiği üzere her zaman farkı fark ettiren üniversitemiz her yaşa hitap eden bir eğitim anlayışına sahiptir ve Karabük Üniversitesi ilköğretim düzeyinde Türkiye’de sürdürülebilir eğitim veren tek üniversitedir. Üstün yetenekli çocukları bulmak, bunları eğitmek, toplum hizmetine sunmak bizim asli görevlerimiz arasındadır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek