ÖSYM'de devir-teslim gerçekleşti

ÖSYM Başkanlığı'na atanan Prof. Dr. Ömer Demir, görevi selefinden devraldı.

ÖSYM'de devir-teslim gerçekleşti
ÖSYM'de devir-teslim gerçekleşti
GİRİŞ 30.03.2015 14:29 GÜNCELLEME 30.03.2015 14:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ÖSYM Başkanlığından görev süresinin dolması nedeniyle ayrılan Prof. Dr. Ali Demir, görevini Prof. Dr. Ömer Demir'e devretti. Ali Demir, kurum çalışanlarına veda ederek, ÖSYM'den ayrıldı.

ÖSYM'deki devir teslim töreninde, Ali Demir, 20 Eylül 2010'da görevini devralırken o dönem YÖK Başkanvekili olan Ömer Demir'in kendisini kuruma getirdiğini hatırlattı. 

Ömer Demir'in de görüşleri doğrultusunda sınav güvenliğini esas alan bir çalışma başlattıklarını ifade eden Ali Demir, Türkiye'nin temel direklerinden birisi olan ve sosyal barışın temini sağlamaya büyük katkısı bulunan ÖSYM'de 4,5 yılda önemli gelişmeler kaydedildiğini dile getirdi.

Bu 4,5 yılın kendileri için zor geçtiğini belirten Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2011'de belki de Türkiye'nin karşılaştığı en büyük iftira kampanyasıyla karşılaştık. Ancak şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki biz hiç bir adaya tek bir adaya dahi haksızlık edilmesine göz yummadık. Tek bir adayın haksız bir kazanç elde etmesine göz yummadık asla da göz yummayacağız. O gün öyle bir algı, bir kampanya oluşturuldu ve daha sonraki süreç gösterdi ki bu tamamen iftiraydı. Daha sonraki süreçte her adaya farklı soru kitapçığı, sınav güvenlik uygulamaları ve soru havuzu yazılımları, tüm bilişim sistemleriyle Türkiye’nin gururu olacak bir ÖSYM kurguladık, oluşturduk. Bundan gurur duyuyorum."

ÖSYM'nin çok önemli bir başarıya imza atarak 2 milyona yakın adayın katıldığını Yükseköğretime Geçiş Sınavını (YGS) 3,5 günde açıkladığını hatırlatan Demir, bunu hız tutkusu adına değil adaylara saygı duydukları ve katkı sağlamak istedikleri için yaptıklarını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    4 günde sonuç açıklanıyor, bizim görevli ücretleri 4 haftada anca yatıyor sayın başkanlar... Ne iş? bir eft yapmak bu kadar uzun mu sürüyor?
    Cevapla
  • ayhan 8 yıl önce Şikayet Et
    bence güzel çalışmaları oldu, bu adamı orda istemeyen eski düzenin adamları çok çelme taktı çok yıprattı ama dürüst olana her zaman saldırılar emekleri için teşekkürler
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Ali gider veli gelir... eski tas eski hamam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi