Eskişehir'de "Yerel düzeyde çocuk ihmalinin ve istismarının önlenmesi çalıştayı"

Çalıştayda, "çocuklar için adalet" başlığı altında suça sürüklenen çocuklar, "mevsimlik tarım işçiliği ve çocuk" başlığı altında ise mevsimlik tarım işçiliğinin çocuğa etkileri, genel ve eğitimsel sorunlar ele alınacak

Eskişehir'de "Yerel düzeyde çocuk ihmalinin ve istismarının önlenmesi çalıştayı"
Eskişehir'de "Yerel düzeyde çocuk ihmalinin ve istismarının önlenmesi çalıştayı"
GİRİŞ 31.03.2015 11:10 GÜNCELLEME 31.03.2015 11:10

Eskişehir Valiliği ve İl Mili Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde "Yerel düzeyde çocuk ihmalinin ve istismarının önlenmesi çalıştayı" düzenlendi.

Eskişehir Vali Yardımcısı Ali Çetin, Öğretmenevi'nde düzenlen çalıştayda, çocuk istismarı ve ihmalinin önlenmesi konusunda vatandaşlara büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Öncelikle herkesin iyi bir insan olması gerektiğine dikkati çeken Çetin, "Kendimizi istismara uğrayan veya engelli olan yardıma ihtiyacı olan insanların yerine koymayı öğrenmeliyiz. Bu insanları korumak için devletimiz çeşitli kanunlar düzenlemeler yapmış. Bizlerde iyi, ahlaklı, başkasının hakkına tecavüz etmeyen iyi bir anne, baba, eş olmak için çaba sarf etmeliyiz. Bu çalıştayın başarılı olmasını diliyorum" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise düzenlenen 1'inci çalıştayın Türkiye ve gelecek nesiller için önemli sonuçlar doğuran bir boyuta ulaştığını belirtti.

Çalıştayın, çok sayıda paydaş kurumla ülkenin her tarafında ses getiren ve umut uyandıran örnek alınan bir çalışma durumuna geldiğini anlatan Özen, çalıştayın çocukların ve nesillerin geleceğe umutla bakabilmesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Üç gün sürecek çalıştayda, "çocuklar için adalet" başlığı altında suça sürüklenen çocuklar, "mevsimlik tarım işçiliği ve çocuk" başlığı altında ise mevsimlik tarı işçiliğinin çocuğa etkileri, genel ve eğitimsel sorunlar ele alınacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
36 bin sağlık personeli alınacak!