Eski Ergenekon ve Balyoz sanıklarına ret

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Ergenekon ve Balyoz davalarının eski sanıkları tarafından yapılan birçok dava başvurusunu reddetti.

Eski Ergenekon ve Balyoz sanıklarına ret
Eski Ergenekon ve Balyoz sanıklarına ret
GİRİŞ 31.03.2015 13:07 GÜNCELLEME 31.03.2015 13:07

Aralarında emekli deniz kurmay albay Dursun Çiçek, eski 1. Ordu Komutanı emekli orgeneral Hasan Iğsız, emekli tümgeneral Abdullah Dalay, emekli koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü, emekli deniz kurmay albay Ümit Metin ve Mustafa Balbay'ın da bulunduğu 21 kişi tarafından yapılan dava başvuruları Strasbourg Mahkemesi tarafından geri çevrildi.

Davacılar; Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin "özgürlük ve güvenlik" ve "adil yargılanma" haklarıyla ilgili maddeleri temelinde Strasbourg Mahkemesi'ne başvurmuştu. 

Mahkeme, Türkiye'de iç hukukta yargı süreci devam eden eski Ergenekon ve Balyoz sanıklarına, "adil yargılanmayla" ilgili ulusal mahkeme kararlarından tatmin olmamaları halinde AİHM kapısının açık olduğunu da hatırlattı.

AİHM; gazeteci Mustafa Balbay'ın "ifade özgürlüğünün de ihlal edilidiği"ne dair şikayetini ise "konuyla ilgili dava Yargıtay gündeminde olduğundan"şimdilik reddettiğini duyurdu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı