51. Kütüphane Haftası

Bilecik Valisi Nayir: "Okullarımızın, kütüphanelerimizin ve bilgi toplumunun en temel ögesi kitaplarımız. Kitaplarımız bizim bilgi kaynağımız, en güzel dostlarımız, başarıların sırrını oluşturan, kişisel gelişimin ve öz güvenin en kolay sağlanabildiği kaynaklardır"

51. Kütüphane Haftası
51. Kütüphane Haftası
GİRİŞ 31.03.2015 19:10 GÜNCELLEME 31.03.2015 19:10

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Vali Ahmet Hamdi Nayir, "Okullarımızın, kütüphanelerimizin ve bilgi toplumunun en temel ögesi kitaplarımız. Kitaplarımız bizim bilgi kaynağımız, en güzel dostlarımız, başarıların sırrını oluşturan, kişisel gelişimin ve öz güvenin en kolay sağlanabildiği kaynaklardır" dedi.

Elektrik nakil hatlarında yaşanan sorun nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü Brifing Salonu'nda düzenlenen "51. Kütüphaneler Haftası’’ programında konuşan Vali Nayir; insanoğlunun hayatta var olduğu müddetçe meşgalesine ve ilgisine göre değişik isimlerle anıla geldiğini söyledi.

Günümüzde bilgi toplumunun öne çıktığını ifade eden Vali Nayir, şöyle konuştu:

"Bilgi toplumlarında öğrenmenin önemi öne çıkmıştır. Okullarımız ve kütüphanelerimiz daha değerli hale gelmiştir. Okullarımızın, kütüphanelerimizin ve bilgi toplumunun en temel ögesi de kitaplarımızdır. Kitaplarımız bizim bilgi kaynağımız, en güzel dostlarımız, başarıların sırrını oluşturan, kişisel gelişimin ve öz güvenin en kolay sağlanabildiği kaynaklardır. Dünyayla kıyasladığımız da ülkemizin olması gerektiği yerden çok geride olduğunu görüyoruz. Her geçen gün bunun kıymetini anlatacak, bu vesileleri, kütüphane haftalarını değerlendirerek toplumumuzdaki bu farkındalığı oluşturmaya çalışıyoruz."

Halk Kütüphanesi Müdürü Pınar Dengiz de kütüphanelerin basılı kitap ve süreli yayınların ya da başka her türden çizgisel, görsel, işitsel yayınları düzenli koleksiyonlar ile okurlarına sunarak bilgi, araştırma ve eğitim için kullanılan kurumlar olduğunu ifade etti.

Teknolojik gelişmenin ve yayın patlamasının altında kütüphanelerin "biriktirme" özelliğinin yattığını vurgulayan dengiz, "Kitap yaşamı zenginleştiren öğelerin başında gelir. Okumak yalnızca bilgi edinme, deneyim ve yaşantı paylaşma, yaşamımızı zenginleştirme aracı değil, aynı zamanda eleştiriyel düşünmeyi öğrenme, kişinin kendi bağımsızlığını kazanma aracıdır. Herhangi bir bilgi alanında okumayı alışkanlık, kendi gündelik yaşantısının bir parçası yapmış kimse, basılı sözcüklerin taşıdığı bilgiyi hiçbir zaman olduğu gibi benimsemez. Okuduğunu düşünüp kendi bağımsız düşüncesini oluşturur" ifadesinde bulundu.

Dengiz, 51. Kütüphaneler Haftasının ana temasının "Kültürlerarası diyalog ve kütüphaneler" olduğunu sözlerine ekledi.

Geçen yıl '5. Masal anlatma' yarışmasında birinci olan Bengisu Kandeğer'in 'Doğrucu Çoban' masalını anlatması, çocuk bölümü öğrencileri arasında en çok kitap okuyan Ahmet Enes Özen, Serkan Yıldız ve Rengin Nohutçu ile yetişkinlerde Nurettin Korkmaz'a, Ali Osman Ayvaz'a ve Güler Karakaya'ya hediyeleri verildi.

Vali Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin de katıldığı tören, 2014 yılında güçlendirme onarım işi kapsamında yapılan çalışmaların ardından tekrar hizmete giren kütüphanenin gezilmesiyle sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız