Elektrik kesintilerine tepki

Yüksekovalı muhtarlar elektrik kesintilerine tepki gösterdi

Elektrik kesintilerine tepki
Elektrik kesintilerine tepki
GİRİŞ 01.04.2015 12:22 GÜNCELLEME 01.04.2015 12:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yüksekova ilçesindeki muhtarlar, son günlerde yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

Yüksekova Muhtarlar Derneği binası önünde toplanan muhtarlar, yaptıkları basın açıklamasında, elektrik kesintileri nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını belirtti.

Muhtarlar adına basın açıklamasını okuyan Yüksekova Muhtarlar Derneği Sekreteri ve Esenyurt Mahallesi muhtarı Selim Genç, ilçe merkezi ve bağlı köylerde yaklaşık 1 aydır elektrik kesintileri yaşandığını dile getirdi.

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) yetkililerine seslenen Genç, ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüklerini belirterek, ilçede meydana gelen trafo arızalarının 15 günde ancak giderilebildiğini kaydetti.

Yüksekova'nın elektrik şebekesinin eskiye dayandığı için yüzde 35 ile yüzde 50 arasında kayıp kaçak oranı yaşandığını hatırlatarak, "Bundan dolayı VEDAŞ sürekli kaçak elektriği öne sürüyor ve Yüksekova'daki hizmetlerin aksamasına neden oluyor. Halbuki Yüksekova'da kaçak eski şebekeden kaynaklanmaktadır. Yüksekova genelinde bir arıza durumunda ya da trafo yandığında, elektrik dağıtım şirketi, kaçağı ve ya borcu öne sürerek onarım için gereken malzemeleri göndermiyor" diye konuştu.

Dün ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisini hatırlatan Genç, "Neredeyse Türkiye medyası kıyameti koparıyorlardı. Elektrik dağıtımı özelleştiğinden bu yana köylerimizde her gün neredeyse 5-6 saat elektrik kesintisi yaşanıyor. Bu uygulamayı kabul etmiyoruz ve sorun giderilene kadar takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • musti 9 yıl önce Şikayet Et
    Kaçak elektrik yok hee orda Allahtan korkun Allahtan :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti