İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olmasıyla sonuçlanan terör saldırısı, Tokat'ın Turhal ilçesinde protesto edildi.

İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı
İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısı
GİRİŞ 01.04.2015 16:08 GÜNCELLEME 01.04.2015 16:08

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit olmasıyla sonuçlanan terör saldırısı, Tokat'ın Turhal ilçesinde protesto edildi.

Turhal Adalet Sarayı önünde buluşan Turhal Cumhuriyet Başsavcısı Neceattin Öztürk, hakimler, savcılar ve avukatlar, saldırıyı kınadı.

Öztürk, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'ye başsağlığı diledi. 31 Mart'ın yargı camiası için karanlık bir gün olduğunu belirten Öztürk, şöyle devam etti:

"Ancak şehidimiz şehitlik mertebesine ulaştığı inancımızdan dolayı da bir o kadar da şerefli bir gündü. Adalet adamı olan şehidimiz adalete hizmet ettiği bir sırada, adaleti tesis etmeye çalıştığı bir sırada bu hain saldırıya maruz kalmıştır. 'Adalet mülkün temelidir' sözü boşuna söylenmiyor. Her daim bizler de söylüyoruz. Adalet her şeyin temelidir. Toplumun, milletin, devletin temeli adalettir. Adalet varsa huzur vardır, mutluluk vardır, refah vardır."

Adalete hizmet etmeye devam edeceklerini vurgulayan Öztürk, "İnşallah bu tür acı bir olay bir daha yaşanmaz. Son olarak bunu da belirtmek istiyorum. Bir bayrak yarışıdır. Dün bir şehit verdik. Ancak arkasından ben inanıyorum ki, onlarcası, yüzlercesi gelecek. Bu bayrak hiçbir zaman yere düşmez" dedi.

Öztürk, 01 Nisan 2015 tarihinin birliğin, beraberliğin sağlandığı bir gün olması gerektiğini ifade etti.

Konuşmanın ardından şehit savcı Kiraz için saygı duruşunda bulunuldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!