İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine silahlı saldırı düzenlendi.

GİRİŞ 01.04.2015 18:04 GÜNCELLEME 02.04.2015 07:53
Bu Habere 108 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, saat 18.00 sıralarında Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü kapısına gelen kadın terörist, 2 el bombası attı. Emniyetin kapısının yakınına düşen el bombalarından biri patladı, diğeri patlamadı.

ÖNCE EL BOMBASI ATTI
Terörist kadın el bombalarını attıktan sonra uzun namlulu silahla emniyetin kapısındaki polislere silahla ateş açtı. Polislerin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, kadın terörist öldürüldü.

Teröristin açtığı ateş sonucu 2 polis memuru hafif yaralandı. Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan polislerden Tayfun Demirtaş'ın alnından, İhsan Merde'nin kolundan kurşun sıyırması sonucu yaralandığı, sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

KİMLİK TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Olay yerinde yaşamını yitiren kadın teröristin kimliğinin belirlenmesi için parmak izinin alındığı ve kimlik tespit çalışmasının sürdüğü öğrenildi. Teröristin daha önce Taksim'deki polis noktasına silahlı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kaçan DHKP-C üyesi Elif Sultan Kalsen olması ihtimali üzerinde duruluyor.

Saldırıda teröriste yardım eden başka bir kişinin olup olmadığı ise araştırılıyor.

SALDIRGAN İKİ DEĞİL BİR KİŞİYDİ

Bu arada, daha önce açıklananın aksine saldırganın bir kişi olduğu, kaçtığı belirtilen kişinin İstanbul Üniversitesi'nde bugün izinsiz gösteri yaptıkları için gözaltına alınan 21 kişiye destek vermek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün kapısının yakınında bekleyen grupta bulunduğu, çatışma sırasına bacağına kurşun isabet etmesi sonucu yaralandığı öğrenildi. Bu grupta bulunan ve aralarında kadınların da olduğu 13 kişi ise gözaltına alındı.

1 VATANDAŞ YARALANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, emniyet müdürlüğünün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine düzenlenen silahlı ve bombalı saldırının ardından çıkan çatışma sırasında yoldan geçmekte olan bir kişinin sol ayak topuğundan hafif şekilde yaralandığı, tedavisinin Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam ettiği belirtildi.

Silahlı ve bombalı saldırının ardından Emniyet Müdürlüğü çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Vatan Caddesi'nin büyük kısmı trafiğe kapanırken, Çapa, Fatih, Bayrampaşa ve Aksaray yönünden Emniyet Müdürlüğü'ne çıkan tüm yollar araç ve yaya girişine kapatıldı. Aksaray-Atatürk Havalimanı hattında çalışan metro da patlamanın ardından Vatan Emniyet Durağı'nda güvenlik gerekçesiyle durmadı.

Bomba İmha Şube Müdürlüğü'ne bağlı uzman polisler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü çevresindeki şüpheli paketleri, içinde patlayıcı veya bomba olma ihtimaline karşı kontrollü bir şekilde fünyeyle patlattı.

Olayda hafif yaralanan polis hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 108
  • Hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Paralel yapı ve dış mihraklar
    Cevapla
  • haso 8 yıl önce Şikayet Et
    güneydoğuda pekakanın sözü geçiyor bunların amacı batı yada açılmak
    Cevapla
  • tamer 8 yıl önce Şikayet Et
    baktılar ki ortalık biraz duruldu türkiye rahat bir nefes aldı hemen harakete geçti kafirler huzurumuzu bozmak için!
    Cevapla
  • hurrıcane 8 yıl önce Şikayet Et
    sık kafasına kafasına savcının hatırına.
    Cevapla
  • frkgrbz 8 yıl önce Şikayet Et
    dün CHP milletvekili bi terörist selami altınoku CNNde hedef gösterdi. bugün emniyete saldırı oldu. tesadüfmü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!