TSK, 504 kişinin yakalandığını açıkladı!

Genelkurmay Başkanlığı, kara sınırlarından yasa dışı geçmek isteyen 504 kişinin yakalandığını bildirdi.

TSK, 504 kişinin yakalandığını açıkladı!
TSK, 504 kişinin yakalandığını açıkladı!
GİRİŞ 09.04.2015 15:30 GÜNCELLEME 09.04.2015 15:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Genelkurmay'ın internet sayfasında yer alan bilgiye göre, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 346 Suriye, 43 Irak, 4 Türk ve bir Kazakistan vatandaşı gözaltına alındı.

Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan 17 Suriye, Yunanistan'a geçmek isteyen 85 Suriye, 3 Pakistan ve 2 Afganistan vatandaşı ile Bulgaristan'a geçmeye çalışan 2 Afganistan ve bir Bangladeş vatandaşı da yakalandı.

Jandarma Genel Komutanlığı ekipleri de Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 257 yabancıyı yakaladı.

Güvenlik güçleri, sınırlarda, 2 tabanca, 7 bin 17 karton sigara, 414 kilogram gıda, 2 motosiklet, 3 bin 684 gram uyuşturucu, 1 cep telefonu, 2 elektronik eşya, 81 bin 900 Suriye lirası, 280 kozmetik malzeme ile 10 hayvan ele geçirdi.

- Türk jetlerine taciz

Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 6 adet F-16 uçağı'ndan ikisi, Yunanistan'a ait iki F-4/2000 uçağı tarafından 45 saniye ve iki F-16 uçağı tarafından 4 dakika 59 saniye olmak üzere toplam 5 dakika 44 saniye radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildi.

Ege Denizi'nde uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu icra eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait 1 deniz karakol uçağına da Yunanistan'a ait iki F-16 uçağı tarafından altı ayrı zaman diliminde toplam 1 dakika 59 saniye radar kilidi atılarak tacizde bulunuldu.

Türk jetleri, yürürlükteki angajman kuralı gereği söz konusu tacizlere aynı şekilde karşılık verdi.

YORUMLAR 3
  • Saad 9 yıl önce Şikayet Et
    Suriye savaşmaya giden PKK ve uzantılardan neden kimse yaklan mıyor? hiç düşünüdünüz mü? Hep hicret eden müslümanlar yaklanıyor?
    Cevapla
  • Beytullah 9 yıl önce Şikayet Et
    Gitsinler neden gitmesinler ! O iside gidenlerin nesi müslüman ? Isid seytanin ta kendisidir daha anlamadinmi SAAD ?? özü kürt arkadasa: yorumuna katiliyorum am o "siz" deyince bütün türklerin hepisi anlamina geliyor...olmadi..
    Cevapla
  • özü kürt 9 yıl önce Şikayet Et
    bu türkiyede iside karsi savasmaya giden kürtler siz TÜRKLERIN GÖZÜNDE HEPSI PKK; HAMA SEYTANA HIZMETEDEN ISIDEDE MÜSLÜMAN CIHATCI DIYOSUNUZ SAAD SENDE BIR ISID SENPATISANISIN BELI.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor