Danıştay küpeli öğretmen için kararını verdi

Manisa'da 5 yıl önce derslere küpeli girdiği için maaş kesme cezası verilen öğretmen Cuma Toygar, açtığı iptal davasını kazandı.

Danıştay küpeli öğretmen için kararını verdi
Danıştay küpeli öğretmen için kararını verdi
GİRİŞ 10.04.2015 14:25 GÜNCELLEME 10.04.2015 14:26
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Manisa Necatibey İlköğretim Okulu'nda görev yapan sınıf öğretmeni Cuma Toygar'a derslere küpe takarak girdiği için 2010 yılı Eylül ayında, üç kez uyarıda bulunulmasının ardından 30'da 1 oranında aylık kesme cezası verildi. Öğretmen Toygar ayrıca bir köy okuluna tayin edildi.

YASAK DEĞİL, SİMGE İÇERMİYOR

Bu gelişmelerin ardından avukatı aracılığıyla Manisa İdare Mahkemesi'ne başvuran Toygar, aylık kesme cezasının yürütmesinin durdurulmasını ve iptalini talep etti.

Dava dilekçesinde, aylıktan kesme cezasının hukuka aykırı olduğu, Toygar'ın toplumsal yaşamdaki farklılıklar ve hoşgörü konulu derste küpe takarak, özgürlük anlayışının gelişmesini örneklemeye çalıştığı; buna yönelik olarak okul yönetimi tarafından üç kez uyarı yapıldığı, ardından disiplin cezası uygulandığı, mevzuat açısından bakıldığında, erkek öğretmenlerin küpe takmasının yasaklanmadığı, takılan küpenin de herhangi bir simge içermediği vurgulandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    nasıl simge içermiyormuş,erkek adam küpe takarsa benim muhitimde homo,nonoş yada gay diyorlar.hele bunu bir öğretmen yaparsa,vay o öğretmeni örnek alacak çocuğun haline,ileride gay olur çıkar.
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    hasan kardeşim yorumunu cok begendim. agzına saglık
    Cevapla
  • kazım 9 yıl önce Şikayet Et
    bu mesele danıştaya kalmadan çözülmeliydi. isabetli olmuş. bu durum gösteriyor ki yönetmeliklerden herkes işine geleni anlıyor. bu ucube! kılık kıyafet yönetmeliği bir an önce lağvedilmelidir. sendikaların eylemleri doğrultusunda kadük hale gelse de böyle bir yönetmelik var. yarın hangi canları yakacağı da belli olmaz. saygılar.
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    tipiyle icraatin alakasi olan arkadas. herhalde Beyin gelisimi durmus 3 yasinda falan. arkadasim git bir bak muhendislik ogrencilerine herkes gazete ustunde maklubemi yiyor. zehir gibi cocuklar var catri catir okuyorlar. dovmeye kupeye ne takiliyosun. hani islamiyet hosgoru diniyfi? lafa gelince cevir kazi yanmasin
    Cevapla
  • Vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Şahsiyet olarak sorun teşkil edecek bir durum yok! ama temsil ettiği konum için uygun değil bence. Okul harici istersen hızma,küpe,kolye, piercing tak, tak oğlu tak. Ama benim çocuğum için bu şekilde örnek olma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek