TSK: Yargıya saygımız sonsuz

Genelkurmay Başkanlığı devam eden yargılamalarla ilgili bir açıklama yayınladı.

TSK: Yargıya saygımız sonsuz
TSK: Yargıya saygımız sonsuz
GİRİŞ 13.04.2015 12:40 GÜNCELLEME 13.04.2015 12:40

Genelkurmay Başkanlığından, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin bazı emekli ve muvazzaf personeliyle ilgili yürütülen soruşturma ve kovuşturma süreçlerinde, her zaman olduğu gibi bugün de hukuka ve yargı bağımsızlığına saygı çerçevesinde hareket edilmesine büyük bir hassasiyet gösterilmektedir" bilgisi paylaşıldı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, askeri personelin devam eden yargılama sürecine ilişkin değerlendirmede bulunuldu.

TSK'DAN HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE VURGU

Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevlerini yerine getirirken Anayasa'da belirtilen hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve demokratik toplum olmanın gerekleri prensiplerine bağlılığı esas aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

SORUŞTURMA VE KOVUŞTURMALAR TAKİP EDİLİYOR

"Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bazı emekli ve muvazzaf personeli ile ilgili olarak yürütülen soruşturma ve kovuşturma süreçlerinde, her zaman olduğu gibi bugün de hukuka ve yargı bağımsızlığına saygı çerçevesinde hareket edilmesine büyük bir hassasiyet gösterilmektedir. Yargıda devam etmekte olan soruşturma ve kovuşturmaların takibine devam edilmekte olup, yasalar çerçevesinde personelimizin kişilik haklarının korunması yönündeki gayretlerimiz sürdürülmektedir."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!