Hristiyan dünyasının gözü Aydın’da

Aydın’ın Buharkent ilçesinde yolcu otobüsünde Hz. İsa’nın ilk öğütlerinin yer aldığı ileri sürülen Aramice bir ‘İncil’ ele geçirildi.

Hristiyan dünyasının gözü Aydın’da
Hristiyan dünyasının gözü Aydın’da
GİRİŞ 16.04.2015 14:27 GÜNCELLEME 16.04.2015 14:27
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Buharkent Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler D-320 Denizli-İzmir Devlet Karayolu üzeri İlçe Jandarma Komutanlığı önünde yaptıkları yol kontrolünde, Diyarbakır’dan Bodrum’a gitmekte olan yolcu otobüsünü durdurdu. Otobüsün bagajında ve içinde arama yapan jandarma timleri otobüste yolcu olarak bulunan 28 yaşındaki S.D.’ye ait koltukta gizlenmiş gazete kağıtlarına sarılı vaziyette bir kitap buldu. Ceylan derisine yazılmış altın yazmalı kitapla ilgili Nazilli Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile S.D. gözaltına alınırken, ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Jandarma olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

MÜZEYE TESLİM EDİLDİ

Ceylan derisi üzerine yazılar ve figürler işlenen 34 sahifelik altın yazmalı kitabın, Hz. İsa’nın ilk öğütlerini verdiği Aramice dilinde yazılı olduğu iddia edilirken, Buharkent İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri koruma altına aldıkları kitabı inceleme yapılması için Karacasu Afrodisias Müzesi Müdürlüğü’ne teslim etti. Müze de kitabı inceleyecek uzman bulunmadığını ifade eden yetkililer ise kitabın dolandırıcılıkta kullanılmak için hazırlanan sahte bir ‘İncil’ mi yoksa gerçek mi olduğunu tespit etmek için çeşitli üniversitedeki uzmanlardan destek istediklerini belirtti. Ülke genelindeki üniversitelere fotoğraflarla birlikte inceleme yapması için yazı göndereceklerini ifade eden Müze yetkilileri, Hıristiyan dünyası için önem arz eden konunun 15 gün içinde netlik kazanarak bilgilendirmesini yapacaklarını söyledi.

 

YORUMLAR 8
  • VVVVV 9 yıl önce Şikayet Et
    O Eğer gerçekten İncil ise Devlet en yüksekten onu koruma altına alsın ve onun bir an önce fotoğraflarını alıp tüm üniversitelere ve medyaya paylaşsın. yani olay alenileşsin. yoksa 4 incili kabul edenler engizisyonluğunu devam ettirerek o Hz. İsanın anlatılarını ve onu şimdi ortaya koyacakları yok edeceklerdir. Hıristiyanların değiştirip yok ettikleri gerçek İncile giden ve hıristiyan alemini Hak Din İslama, Kuran'a yönlendirecek bu bilgileri yok etmek isteyebilirler.
    Cevapla
  • fatih türkeşan 9 yıl önce Şikayet Et
    bu batı herşeyi keşfetmiş ama insanlığı bulamamışlar.ulan ne koyun adamlar bunlar....papa gibi üç kâğıtçı bir adamın peşinden gidiyorlar...
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    vatikandaki kardinallerin elleri ayakları birbirine dolanmıştır şimdi. yakında anlarız bence.
    Cevapla
  • Ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    vatikan gitsin engizisyon mahkemelerinde insanlara ne yapmışlar onu anlatsın. gitsinler kendileri günah çıkarsınlar. terbiyesizler.
    Cevapla
  • Burhan Karanfil 9 yıl önce Şikayet Et
    ayasofya´da kuran-ı kerim okunmasına karşılık vatikandan sözde ermeni soykırımı açıklaması geldi,ertesi günde türkiyeden bu haber çıktı kısasa kısas gibi barbanas incili bu haber en çok papa yı endişelendirir çünkü asıl kendi tarihleriyle yüzleşmek zorunda kalırlar vatikanın dini değil nasıl ticarethane oldugu ortaya çıkar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor