Orgeneral Akın Öztürk Süleyman Şah'ı denetledi

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, F-16 ile Akıncı'dan kalkış yaparak hava fotoğraf görevini uçarak denetledi.

Orgeneral Akın Öztürk Süleyman Şah'ı  denetledi
Orgeneral Akın Öztürk Süleyman Şah'ı denetledi
GİRİŞ 17.04.2015 17:27 GÜNCELLEME 17.04.2015 17:46
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, 27 Mart 2015 tarihinde TARP podu yüklenmiş F-16 ile Akıncı'dan kalkış yaparak hava fotoğraf görevini uçarak denetledi.

Söz konusu keşif görev uçuşu kapsamında; bir gün öncesinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile birlikte ziyaret ettiği Süleyman Şah Türbesi TARP podu ile başarıyla görüntülendi.

UÇAK YERE İNMEDEN FOTOĞRAFLAR GELDİ

Orgeneral Öztürk’ün denetlediği bir buçuk saat süren keşif görevi kapsamında; Konya, Kayseri, Adana, Gaziantep ve Urfa bölgelerinde, 30-110 kilometre mesafelerden keşif fotoğrafları çekildi. TARP podunun sahip olduğu güvenli veri bağı (data link) kullanılarak çekilen görüntüler, meydana belli bir mesafeden yer istasyonuna aktarıldı. Böylece uçak yere inmeden, elde edilen görüntülerin kıymetlendirme işlemlerine başlandı.

TARP PODU İLE YÜKSEK KALİTEDE GÖRÜNTÜ

Bu sayede Orgeneral Öztürk, çekilen görüntüleri uçuşun hemen ardından inceleyebilme imkanı buldu. TARP podu, harekât alanına girmesine gerek kalmadan uzun mesafe ve yüksek irtifadan, çok yüksek kalitede görüntü alma kabiliyetine sahip.

TEK UÇUŞTA ÇOK SAYIDA FOTOĞRAF ALABİLİYOR

Daha önce bir RF-4E uçağı tarafından 10 keşif görev uçuşunda çekilebilen görüntü, şimdi tek bir uçuşta elde edilebilme imkanı sağlandı. Dijital çekim yapan TARP podu sayesinde, önceden günler sürebilen ıslak tabanlı görüntülerin dijital ortama aktarılması ihtiyacı ortadan kalktı.

ÜÇ BOYUTLU ÇEKİM YAPIYOR

Üç boyutlu çekim yapabilme kabiliyetine sahip TARP podu, F-16 uçaklarının manevra ve silah taşıma kapasitesine kısıtlama getirmiyor. Bu sayede kendi öz savunmalarını yapabilen uçaklar ile keşif faaliyetleri daha emniyetli, etkin, kolay ve hızlı icra edilebilir hale geldi.

 

YORUMLAR 19
  • m.özdem 9 yıl önce Şikayet Et
    İnternet üzerinden araştırma yapınca,sanki hava kuvvetlerimizin ateş gücü ve uçak sayısı yetersizmiş gibi bir sonuç çıkıyor galiba.Fakat,durum hiç de öyle değil aslında.Türk Hava Kuvvetleri,bölgenin tartışmasız en büyük gücüdür.Ayrıca,ülkemizin son yıllarda millileşme adına savunma sanayisinde yaptıklarını görmek ve bilmek isteyen varsa,bir zahmet internete milli silahlarımız diye yazsın ve görsün bakalım,neler yapmışız.
    Cevapla
  • çarşııı 9 yıl önce Şikayet Et
    türbemi kaldı ülke dışındaki toprağımızı dahi koruyamadık
    Cevapla
  • aziz bal 9 yıl önce Şikayet Et
    eski türbenin yeri orda buturun gidin koruyun çok meraklıysanız
    Cevapla
  • Ümit 9 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah
    Cevapla
  • m.özdem 9 yıl önce Şikayet Et
    Soruyorum bu toprak verdik diyenlere:... Oradaki askerlerimizin şehit haberini duymayı bu kadar çok mu istiyordunuz?Diyelim ki,daeş saldırsaydı,askerlerimizi şehit etseydi,karakolu alsaydı,bu sefer ne diyecektiniz,Suriye'ye savaş açalım mı diyecektiniz???
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorumkardesim
    Cevapla
  • izzet 9 yıl önce Şikayet Et
    TÜRK HAVVA KUVVETLERİ -1987 ve 1995 yılları arasında üretilen 152 f16 C / D Blok .1995 ve 1999 yılları arasında üretilen 80 f 16 .2008 2012 Yılları arasında üretilen F16 Blok 50 uçağı üretilerek teslim edilmiş ve bu gün kaza ve kırım sonucu kalan F16 uçak sayısı 240 tanedir bunlara modernize edilen 48 adet F 4 -2020 uçağıyla beraber muharebe gücü 288 uçaktan ibarettir . maalesef .AHKAM KESMENİN ZAMANI DEĞİL BU KADAR UÇAKLA BÖYLE BİR ÜLKEYİ KİMSE CAYDIRICI GÜCÜMÜZ VAR DİYEMEZ .
    Cevapla
  • KATILIYORUM 9 yıl önce Şikayet Et
    EN AZ 1000 ADET modern uçağınız ve hepsinden de önemlisi adam gibi bir hava savunma sisteminiz olmalı bu coğrafyada.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!