"Özel öğrenci"ler 5 yıldızlı oteller için üretiyor

Üretime katkı sağlayarak toplumsal hayatta var olmak isteyen engelli öğrenciler, turizmin başkenti Antalya'da 5 yıldızlı oteller için özel logolu terlik, sabun, mum gibi ürünler hazırlıyor

"Özel öğrenci"ler 5 yıldızlı oteller için üretiyor
"Özel öğrenci"ler 5 yıldızlı oteller için üretiyor
GİRİŞ 18.04.2015 11:47 GÜNCELLEME 18.04.2015 11:47

Konuşma, işitme, zihinsel, fiziksel engelli ya da otistik öğrenciler, yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Antalya'da 5 yıldızlı oteller için özel logolu terlik, sabun ve mum üretiyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşı 3 ile 50 arasında değişen 390 öğrenci, hem rehabilite ediliyor hem de yeteneklerini geliştiriyor.

Tekstil atölyesinde terlik ve galoş üreten öğrenciler, sabun atölyesinde özel logolu sabunlar ve mumlar hazırlıyor.

Otellerin taleplerine göre üretim yapan "özel öğrenci"ler, adeta kendilerine imkan verildiği sürece yapamayacakları bir şey olmadığını kanıtlıyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Koordinatörü Niyazi Arşın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayda yaklaşık 500 çift terlik ile 3 bin civarında galoş ürettiklerini söyledi.

Otellerin isteklerine göre özel logolu üretimler de yaptıklarını anlatan Arşın, "Bazı otellere üzerinde otelin isminin, logosunun yer aldığı ya da özel günlere yönelik figürlerin işlendiği terlik, sabun ve mum hazırlıyoruz. Otel ne istiyorsa öğrencilerimiz bunu burada gerçekleştiriyor. Özel müşteriler için özel kokulu sabunlar da yapabiliyoruz" dedi.

Arşın, özel logolu üretimlerin daha fazla talep edildiğini söyledi.

Ürünlerin otellere satıldığını, elde edilen gelirle yeni ürünlerin ham maddesinin temin edildiğini anlatan Arşın, "Burada kazanç elde etmeyi amaçlamıyoruz, engelli bireylerimizin kendilerini göstermelerini, kendilerine öz güven gelmesini sağlıyoruz. Üretken olduklarını görmek onları, ailelerini ve bizleri mutlu ediyor" diye konuştu.

Tekstil atölyesinde terlik üreten Yücel Temelli, istediği şekilleri terliklerin üzerine işlediğini belirterek, bundan çok mutlu olduğunu söyledi.

Temelli, bir yıldır okula geldiğini ve terlik yapmayı burada öğrendiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...