Başkonsolosluğumuza saldırı!

Başkonsolosluk önünde görevli polislere molotofkokteyli atıldı. Atatürk'ün evinin de bulunduğu konsolosluk binasına isabet etti.

Başkonsolosluğumuza saldırı!
Başkonsolosluğumuza saldırı!
GİRİŞ 18.04.2015 14:13 GÜNCELLEME 18.04.2015 15:01

Yunanistan'da Türkiye’nin Selanik Başkonsolosluğu binasının önündeki polis kulübesi ile aynı caddedeki polis otobüsüne molotofkokteylli saldırı düzenlendi.

Yunanistan polisinin müdahale etmekte yetersiz kaldığı saldırıda, molotofkokteyllerinin isabet ettiği Atatürk’ün evinin de bulunduğu konsolosluk binası büyük tehlike atlattı.

Selanik’te dün saat 21.00 sıralarında F tipi cezaevlerinin kapatılmasını ve cezaevlerinde açlık grevi yapan mahkumların tahliye edilmesini talep eden iktidar karşıtları, kent merkezinde yaptıkları gösterinin ardından Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu'nun bulunduğu Agiyu Dimitriyu Caddesi'ne geldi.

AA muhabirinin başkonsolosluk yetkililerinden edindiği bilgiye göre, burada göstericiler başkonsolosluk binasının önündeki polislere 10’un üzerinde molotofkokteyli fırlattı.

Molotofların isabet ettiği konsolosluk binasının dış duvarları yanarak zarar gördü. Alev alan bir polis aracı da konsolosluk personeli tarafından söndürüldü. Saldırı sırasında caddeden geçen ve yanma tehlikesi atlatan bir kadın ise vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Selanik’te daha önce de buna benzer olayların yaşandığını ancak bu kez saldırganların konsolosluk binasına çok yaklaştıklarını belirten yetkililer, kentteki gösterilerin ardından ısrarla sürekli konsolosluk binasının önünde bulunan polislere saldırılmasının düşündürücü olduğunu vurguladı.

Selanik'teki Türk Başkonsolosluğu'nun önündeki polis kulübesi daha önce de dokuz kez saldırıya uğramıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
Alçakça anlaşmayı duyurdu!