Aydın'dan kısa kısa

Taşıma aracı şoförlerine "yolculara davranış eğitimi" veriliyor

Aydın'dan kısa kısa
Aydın'dan kısa kısa
GİRİŞ 18.04.2015 18:04 GÜNCELLEME 18.04.2015 18:04

Aydın'ın İncirliova ilçesinde, toplu taşıma aracı şoförlerine, yolculara davranış eğitimi veriliyor.

İncirliova Minibüsçüler ve Servisçiler Kooperatifi'nin talebi ve Halk Eğitim Merkezi'nin desteğiyle eğitim alan 170 şoför, kurs bitiminde sınava tabi tutulacak.

İncirliova Minibüsçüler ve Servisçiler Kooperatif Başkanı Kenan Aysel, Özgecan Arslan olayından sonra şoförlerle güvensizlik oluştuğunu, yeniden güven sağlamak amacıyla 56 saatlik eğitim planladıklarını kaydetti.

Aysel, kursta giyim, iletişim gibi konuların ele alındığını anlattı.

İncirliova'da Roman aileler Kur'an-ı Kerim kursu açtı

Hürriyet Mahallesi’nde yaşayan iki Roman aile, evini Kur'an-ı Kerim kursu için 3 gün erkeklerin, üç gün de kadınların kullanımına açtı.

Şükrü Kızılkaya ile Elvan Sarıkaya, mahallerindeki vatandaşların ibadetlerini daha rahat yerine getirebilmeleri için kendilerine ait iki daireyi eğitim evine çevirdiklerini söyledi.

Kızılkaya, haftanın altı günü açık kalacak kurslara büyük ilgi beklediklerini kaydetti.

Didim’de Bisiklet Şenliği düzenlendi

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Apollon Tapınağı önünde toplanan bisikletçiler, Altınkum Barış Parkı'na kadar pedal çevirdi.

Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Sevinç Karataş, alternatif turizm çeşitliliği yaratmak için GEKA’ya hazırladıkları proje kapsamında turizm haftasında farkındalık yaratmak istediklerini belirtti.

Etkinliğe bisiklet gruplarının da destek verdiğini kaydeden Karataş, "Sağlıklı yaşam içinde bisikletin önemini vurgulamak istedik. Güzel bir etkinlik oldu" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız