Roman vatandaşlar sertifikalı müzisyen olacak

Germencik'te meslek edindirme projesi kapsamında Roman vatandaşlara yönelik ''enstrüman kursu'' açıldı.

Roman vatandaşlar sertifikalı müzisyen olacak
Roman vatandaşlar sertifikalı müzisyen olacak
GİRİŞ 21.04.2015 14:37 GÜNCELLEME 21.04.2015 14:37

Germencik Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliğiyle Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu'nda düzenlenen kursta, farklı yaş gruplarından 30 kursiyere davul ve zurna başta olmak üzere çeşitli enstrümanlar için eğitim verilecek.

Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, İŞKUR Şube Müdürü Hüseyin Çakır, Halk Eğitim Müdürü Hediye Yegen ve Milli Eğitim İlçe Müdürü Mustafa Karaman Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu'ndaki kursu ziyaret etti.

Davul ve zurna eşliğinde karşılanan yetkililer, kursiyerlerle görüştü ve kursla ilgili bilgi aldı.

Germencik Kaymakamı Işık, ziyarette yaptığı açıklamada, Yeni Mahallesi'nde müziğe yatkınlık ve yetenekleriyle dikkati çeken vatandaşların yaşadığını belirterek, "Vatandaşlarımızın bu yeteneklerini geliştirmek ve meslek olarak icra etmelerini sağlamak amacıyla bu kursu düzenledik. Kursiyerlerimiz, kurs sonrası bu becerilerini gelir haline dönüştürme fırsatı yakalayacak" dedi.

Halk Eğitim Müdürü Hediye Yegen ise, kurs sonunda sertifika verilecek katılımcıların bununla gelir elde etme imkanı da bulacaklarını söyledi.

İŞKUR Aydın Şube Müdürü Çakır da haziran ayına kadar devam etmesi planlanan kursa katılanlara yevmiye verildiğini bildirdi.

Kursa katılan Roman vatandaşlar ise yeteneğin yanında eğitimin de önemli olduğunu, kursa bu düşünceyle kayıt yaptırdıklarını dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular