Toroğlu ve Sağlam Mersin'de söyleşiye katıldı

Futbol yorumcusu Erman Toroğlu ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Mersin'de söyleşiye katıldı.

Toroğlu ve Sağlam Mersin'de söyleşiye katıldı
Toroğlu ve Sağlam Mersin'de söyleşiye katıldı
GİRİŞ 25.04.2015 11:32 GÜNCELLEME 25.04.2015 11:32

Sağlam, Tarsus 75. Yıl Kültür Merkezi'de düzenlenen "Sporun zirvesindekiler Tarsus'ta buluştu" adlı söyleşide, Türkiye’de altyapıya gerekli önemin verilmediğini savundu.

Sağlam, şu an herhangi bir takımı çalıştırmadığını anımsatarak, "Şu an boştayım ve hem dinlenmek, hem de kendimi daha da geliştirmek adına geçtiğimiz ay Brezilya ve Arjantin’e gittim. Maçlar izleyip, altyapı konusunda incelemelerde bulundum. Onların futbola bakış açıları bambaşka" dedi.

Bozulan futbol değerlerinin düzelmesi için herkesime görev düştüğünü vurgulayan Sağlam, "Futbolu spor olmaktan çıkardık. Futbolun bazı değerleri vardı onu koruyamadık. Bunun değişmesi adına futbolun parçası olan oyuncuya, idareciye, federasyona ve en önemlisi taraftarlara büyük görevler düşüyor” dedi.

Toroğlu ise Türk futbolunun büyük borç içerisine gireceğini ve kulüplerin yanlış şekilde yönetildiğini iddia etti.

Futbolun düzeltilmesi için devlete de görev düştüğünü söyleyen Toroğlu, "Bu konuda gerekli olan yasaların çıkarılması ve altyapının güçlenmesi adına tesisleşme siyasilere düşmekte. Devleti yöneten partilerdir. Açın bakın partilerin seçim vaatlerini, sporla ilgili ne var? Sporla ilgili ne yapacaklar? İşte bu konuya dikkat etmek gerekli” diye konuştu.

Sinan Vardar'ın da sunum yaptığı söyleşi, soru-cevap bölümüyle devam etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!