İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası

Gümüşhane Valisi Yavuz: "Daha fazla kar elde etme düşüncesiyle işçilerimizin sağlığı ve güvenliği için gerekli yasal standartlardan taviz vermek insanımıza, işverene ve ülke ekonomimize zarar verecektir"

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası
İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası
GİRİŞ 03.05.2015 12:10 GÜNCELLEME 03.05.2015 12:10

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, daha fazla kar elde etme düşüncesiyle işçilerin sağlığı ve güvenliği için gerekli yasal standartlardan taviz vermenin insanlara, işverene ve ülke ekonomisine zarar vereceğini bildirdi.

Yavuz, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, iş sağlığı ve güvenliğinin önemini kamuoyuna duyurmak amacıyla 1987 yılından itibaren her yıl 4-10 Mayıs arasında İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası'nın çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirtti.

İşçilerin ağır şartlar altında hem ailesinin geçimini sağlamak hem de ülke ekonomisine katkı vermek için çalıştığını vurgulayan Yavuz, işçilerin çalışma standartları açısından ulaşılan seviyenin, ülkelerin gelişmişlik seviyesinin en net göstergelerinden olduğuna işaret etti.

Yavuz, işverenlerin, devletin son yıllarda yaptığı yasal düzenlemelere azami ölçüde uymayı hem kanuni hem de vicdani sorumluluk olarak görmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Daha fazla kar elde etme düşüncesiyle işçilerimizin sağlığı ve güvenliği için gerekli yasal standartlardan taviz vermek insanımıza, işverene ve ülke ekonomimize zarar verecektir. Unutmamalıyız ki daha güvenli ve sağlıklı ortamda çalışan işçilerimizin iş verimliliği artacak ve performansları yükselecektir" ifadesini kullandı.

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası'nın bu yılki temasının, "İş Sağlığı ve Güvenliğine Yapılan Yatırımın Getirisi" olarak belirlendiğini anımsatan Yavuz, iş kazalarının ve buna bağlı olarak meydana gelen can kayıplarının son bulmasını temenni etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Brezilya'da sel: Porto Alegre Havalimanı sular altında kaldı
Refah'ı işgal eden İsrail'den skandal savunma: Barış anlaşmasını ihlal etmiyorlarmış!