Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi

Osmangazi Belediye Başkanı Dündar: "İhalenin ardından vakit kaybetmeden ilk kazmayı vurarak Bursa’yı yeni bir modern yaşam alanına kavuşturacağız"

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi
Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi
GİRİŞ 03.05.2015 12:23 GÜNCELLEME 03.05.2015 12:23

Osmangazi Belediyesi tarafından Soğanlı Mahallesi için hazırlanan kentsel dönüşüm projesinin 1'nci etap 1'nci kısmının ihalesi 12 Mayıs Salı günü yapılacak.

Osmangazi Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, toplam 42 hektar alanda gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm projesinin 15 bin 95 metrekarelik bölümünü oluşturan 1’inci etap 1’inci kısmı 12 Mayıs tarihinde ihaleye çıkacak. İhalenin yapılmasının ardından Çelebi Mehmet Bulvarı ile 1. Nilüfer Caddesi arasındaki bölgeye 196 konut ve 26 işyeri inşa edilecek.

Osmangazi Belediyesi tarafından vatandaşları "Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi" hakkında bilgilendirmek amacıyla bölgeye bir de irtibat bürosu açılacak. Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi İrtibat Bürosu'na gelen vatandaşlar proje ile ilgili merak ettikleri konular hakkında yetkililerden bilgi alabilecek.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin sadece Bursa'daki değil tüm Türkiye'deki kentsel dönüşüm projelerine örnek olacağını bildirdi.

Projeyle ilgili somut adımları tek tek attıklarını ifade eden Dündar, şunları kaydetti:

"Osmangazi Belediyesi olarak kentsel dönüşüm konusunda yıllardır planlı bir çalışma yürütüyoruz. Adımlarımızı sağlam atıyoruz. Hazırladığımız Kentsel Dönüşüm Master Planı ile tüm ilçenin fotoğrafını çektik. Yürüttüğümüz çalışmalar sonunda edindiğimiz bilgi birikimini ve tecrübeyi Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde uyguluyoruz. Projemizin 1’inci etap 1’inci kısmı 12 Mayıs Salı günü ihaleye çıkıyor. İhalenin ardından vakit kaybetmeden ilk kazmayı vurarak Bursa’yı yeni bir modern yaşam alanına kavuşturacağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?