"Uluslararası Türk Dünyası Bilim Kültür Şöleni"ne doğru

Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler Türkmenler Derneği'nce bu yıl 3. düzenlenecek olan "Uluslararası Türk Dünyası Bilim Kültür Şöleni"nin İscehisar ilçesinde yapılacağı bildirildi.

"Uluslararası Türk Dünyası Bilim Kültür Şöleni"ne doğru
"Uluslararası Türk Dünyası Bilim Kültür Şöleni"ne doğru
GİRİŞ 03.05.2015 15:45 GÜNCELLEME 03.05.2015 15:45

Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler Türkmenler Derneği Başkan Yardımcısı Nurullah Mardin, yaptığı yazılı açıklamaya göre, düzenlenecek şölenin 17 Mayıs pazar günü İscehisar ilçesi Doğlat yaylasında saat 11.00-19.00'da düzenleneceğini belirtti.

Şölene Afyonkarahisar Cumhuriyet meydanı, Zafer Müzesi önü ve Jandarma Karşısı Merkez Otogar Camisi önünden otobüslerin kaldırılacağını dile getiren Mardin, şunları anlattı:

"Şölenimize katılanlara pilav ve ayran ikram edilecektir. Şölenimizde Kırgızistan Türk Halk Müziği sanatçıları, Kırgızistan Türk Çocuk Folklor ekibi, cirit atları gösterileri yapılacaktır. Ses sanatçılarımız Senem Gül, Elanur Tunca ve Sıtkı Akın sahne alacaklardır. Efe Yüreklilerin Ressamı Mustafa Ali Kasap’ın resim sergisi düzenlenecek ve yörük Türkmen kültürümüzün unutulmaz kültürü olan "kirman Eğirme yarışması" yapılacaktır. Ayrıca Azerbaycan Türk Cumhuriyeti Türklerini temsilen Prof. Dr. Hanım Halilova katılacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak