'Yol arazimden geçiyor' deyip ulaşıma kapattı

Adıyaman’da, kendisine ait araziye izinsiz olarak yol yapıldığını öne süren Mehmet Ali Karaaslan, bölgeyi ulaşıma kapattı.

'Yol arazimden geçiyor' deyip ulaşıma kapattı
'Yol arazimden geçiyor' deyip ulaşıma kapattı
GİRİŞ 04.05.2015 21:22 GÜNCELLEME 04.05.2015 21:22
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Mehmet Ali Karaaslan, izni olmadan Adıyaman Belediyesi'nce kamulaştırılan arazisinden yol geçirildiğini iddia etti. İzni dışında yapılan işlemin hukuksuz olduğunu ve başvurusuna belediye yetkililerinin de tepkisiz kaldığını öne süren Karaaslan, bugün arazisinden geçtiğini iddia ettiği yolu iş makinesiyle kazdırdı ve ardından taş döşeyerek ulaşıma kapattı.

Mermerciler Sitesi'ne de ulaşımın sağlayan yolun kazılması nedeniyle iş yerlerine gidemeyen esnaflar alternatif yolları kullanırken durumu belediyeye bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen belediye ekipleri ölçüm yaparak kazılan bölgenin bir bölümünü doldurarak trafik akışını sağladı.

Arazisinden yol geçirildiğini ileri süren Karaaslan, Adıyaman Belediyesi'nin izinsiz şekilde kamulaştırma yaptığını belirterek, "Kamulaştırma işlemi kanuni olarak yapılır, vatandaşa parası ödenir. Belediye iznimizi almadan yolu yapıyor ve ardından bizi mahkemeye giderek hakkımızı aramamız gerektiğini söylüyor. Kamulaştırma işlemi yapılmadan arazimizin kullanımına izin vermeyeceğim" dedi.

YORUMLAR 10
  • alp 8 yıl önce Şikayet Et
    bu konuda özellikle belediyeler kamulaştırıken vatandaşı çok magdur ediyor bunun örnegi benim çorum meydan camiye kattıgı yol üstündeki yerlere rayiç bedeli olarak tam 10 sene fiyatları veriyor neden derseniz TOKİ oraya 10 sene önce girdiginde verdigi fiyatla aynı
    Cevapla
  • delikanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş tabikide haklı devlet olsa faiz üstüne faiz alıp kendi vatandaşını trilyonlarca borca batırmıştı sonra iyi polis kötü polis modunda taksite baglardı iyi polis olurdu adamın arkasındayız diren kardeşim hakkını verme
    Cevapla
  • Fransız olma 8 yıl önce Şikayet Et
    Devlet hemen bu FIRSATÇI vatandaşın verdiği emlak beyanı üzerinden kamulaştırsın.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    asfaltı kırması yanmış mahkemee verebilirdi gerçi mahkemede 50 yıl sürer bizim mahkemelere Allah kimsenin yolunu düşürmesin
    Cevapla
  • Yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    Aynısı bizim akrabamızın mülkiyetlerimizde hemde istanbulun göbeginde olmuştur. Tam 40 senedir PENDİK belediyesi tarafından alınmış kullanılmaktadır ve hala da bu şekilde. üzerine de 200 kamyondan fazla çevredeki Garanti Bankasının inşaat atıklarını ve betonları kapatıp döktüler. İmar uygulaması yapıp, kullanmadığımız halde Dop kestik deyip Belediye baskanının akrabalarina ve arkadaşlarına verdiler. Bize de git mahkemede hallet diyorlar. Birde utanmadan deliliniz iyi olsun diyorlar. Yaşlı insanların mallarını Çalıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek