Yalova'dan kısa kısa

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, gecen yıl Yalova'dan 3 okulun TÜBİTAK Bilim Fuarları'na başvuru yaptığını ama bu rakamın bu yıl 38'e çıktığını bildirdi.

Yalova'dan kısa kısa
Yalova'dan kısa kısa
GİRİŞ 05.05.2015 10:09 GÜNCELLEME 05.05.2015 10:09

Mete, yaptığı yazılı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK'ın birlikte organize ettiği Bilim Fuarları etkinliklerinin bu yıl Mayıs ve Haziran aylarında Yalova'da 38 okulda gerçekleştirileceğini ifade etti.

Katılan her okula TÜBİTAK tarafından 5 bin lira hibe yardımının yapıldığı belirten Mete, "Fuar etkinliklerinde öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları projeleri vatandaşlara en az bir gün boyunca sunarak topluma bilim sevgisinin kazandırılmasında ve okullarının tanıtılmasında aktif rol oynayacaklar. İlimize TÜBİTAK tarafından 15 kontenjan tanınmasına rağmen geçen sene yalnızca 3 okulun başvurduğu Bilim Fuarı etkinliğine bu sene 38 okulumuz başvurarak hibe aldı. Bu sayede il genelinde öğrencilerimize proje tabanlı öğrenme fırsatı sağlandı" ifadelerini kullandı.

YTSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Şık'tan ziyaret

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sercan Şık, Yalova Belediyesi İmar Müdürlüğü görevine getirilen Kemal Baş'ı ziyaret etti.

Şık, ziyarette Baş'a yeni görevinde başarılar diledi. Baş'ın genç ve çalışkan birisi olduğunu belirten Şık, "Müdürümüzün iyi hizmetler yapacağına inanıyorum. Gençlerin her alanda aktif yer almalarından çok memnunuz" diye konuştu.

Baş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek görevini en iyi şekilde yerine getireceğini ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!