Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hasanov, Adana'da:

"Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün buyurduğu gibi milletlerimizin sevinci ve kederi birdir"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hasanov, Adana'da:
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hasanov, Adana'da:
GİRİŞ 05.05.2015 14:59 GÜNCELLEME 05.05.2015 14:59

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Hasanov, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ziyaretinde, "Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün buyurduğu gibi, milletlerimizin sevinci ve kederi birdir" ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin’in Tarsus ilçesinde, Azerbaycan’ın Hatai kentinin adını taşıyan parka "Haydar Aliyev Parkı" adı verilmesi töreni için Türkiye'ye gelen Hasanov, beraberinde Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov, Milletvekili Samed Seyidov, Hatai Valisi Razim Memmedov ve Hatai Belediye Başkanı Teymur Memmedov, Sözlü’yü ziyaret etti.

Hasanov, her zaman olduğu gibi Türkiye topraklarına mutlulukla ayak bastıklarını belirtti.

Türkiye’yi iki vatanlarından biri kabul ettiklerini, burada yaşayan insanları kardeşleri gibi gördüklerini vurgulayan Hasanov, şunları kaydetti:

"Bu halkların, köklü tarihleri ve birliktelikleri var. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün buyurduğu gibi milletlerimizin sevinci ve kederi birdir. Azerbaycan’ın milli lideri Haydar Aliyev ise bunun yeni tanımını, 'Tek millet, iki devlet' şeklinde yapmıştır. Böylece halklarımızın birliği ve dostluğu ebedi olmuştur. Türkiye’yi ve diğer Türk cumhuriyetlerini, öz vatanımızı sevdiğimiz kadar seviyoruz. Burada yaşayan insanların sevinciyle sevinip, kederiyle kederleniyoruz. Onlara karşı baskıları kendimize karşı baskı görüyoruz."

Belediye Başkanı Sözlü de ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Hasanov'un, münasebetlerine hep katkı koyduğunu kaydeden Sözlü, "Ceyhan belediye başkanlığımdan bu zamana kadar köklü bir tanışıklığımız var. Sizleri Adana'da ağırlamaktan ve Sayın Aliyev’i şahsınızda selamlamaktan şeref duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...