Bilecik'te dolandırıcılık operasyonu

Kendilerini iş adamı olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptıkları iddia edine yabancı uyruklu 3 kişi, polis tarafından yakalandı

Bilecik'te dolandırıcılık operasyonu
Bilecik'te dolandırıcılık operasyonu
GİRİŞ 05.05.2015 20:40 GÜNCELLEME 05.05.2015 20:40

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, kendilerini iş adamı olarak tanıtan ve dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen yabancı uyruklu 3 kişi, polis tarafından yakalandı.

Alınan bilgiye göre, kentte mermercilik yapan F.D. (34) ile temasa geçen Kamerun vatandaşı Leobeau Tchoutchui (35), Kamerunlu işadamlarının mermer satın almak istediğini belirterek, esnaf F.D'den randevu aldı.

Kendisi gibi Kamerun vatandaşı Younouss Yancu (31) ve Kamdem Elvis (50) ile kente gelen ve kendisinin iş adamlarının tercümanı olduğunu söyleyen Leobeau Tchoutchui, F.D. ile pazarlık yaparak 3 konteyner mermer almak istediklerini belirtti.

Dolandırıcılar ikinci gelişlerinde, Kamerun'dan yurtdışına yüklü miktarda para çıkartamadıklarını, kendilerine 110 bin dolar verilmesi durumunda özel bir solüsyonla yıkanıp, ısıtıldıktan sonra paraya dönüşen 500 bin dolarlık kağıt verebileceklerini söyledi. Bunun üzerine durumdan şüphelenen F.D, polise ihbarda bulundu.

Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri ile irtibata geçerek dolandırıcıları arayan F.D, parayı hazırlayacağını ve 500 bin dolara çevrilecek kağıtları getirmesini istedi. Yanlarında getirdiklerini para kağıtları ile sanayi sitesindeki işyerine gelen şüpheliler, polis tarafından yakaladı.

Bozüyük Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 3 kişinin Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü yabancılar şubesine teslim edileceği öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti