Turizm işçilerine yeni sendika

Turizm İşçileri Sendikası, Ümit Akduman'ın genel başkanlığında kuruldu

Turizm işçilerine yeni sendika
Turizm işçilerine yeni sendika
GİRİŞ 06.05.2015 15:40 GÜNCELLEME 06.05.2015 15:40

Genel merkezi Antalya'da olan Turizm İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ümit Akduman, "Konaklama ve eğlence sektörü olarak geçen turizm sektöründe, her yıl binlerce emekçi değirmen misali öğütülmekte ve bir tarafa atılmaktadır" dedi.

Sendika genel başkanı Ümit Akduman, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında, sendikalarının iki ay önce resmi kuruluşunu tamamladığını, bu yıl 18 ilde şube ve temsilcilik açmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'nin dört bir yanında verecekleri sınıf mücadelesini, turizmin başkentinden başlatmak istediklerini belirten Akduman, sendika kadrosunun sektör emekçilerinden oluştuğunu ifade etti. Akduman, sınıf bilinciyle mücadele edecek binlerce emekçiye ulaşacaklarına emin olduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Konaklama ve eğlence sektörü olarak geçen turizm sektöründe, her yıl binlerce emekçi değirmen misali öğütülmekte ve bir tarafa atılmaktadır. Güvencesiz, sigortasız, geleceksiz bir hayatı dayatan bu sistemin yıkılması ve önlenebilmesinin tek yolu, örgütlenmekten geçmektedir. Bu bilinçle Turizm İşçileri Sendikası, örgütlenecek ve kitle sendikacılığını Türkiye'nin dört bir tarafında şube ve temsilcilikleriyle yaygınlaştırarak, mücadelesine daha sert bir şekilde devam edecektir."

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Akduman, sektörde Türkiye genelinde yaklaşık 2,5 milyon kişinin çalıştığını, bunlardan on binlercesinin sigortasının bulunmadığını kaydetti.

Akduman, Antalya'da turizm sezonunda sektörde çalışan kişi sayısı 600 bin iken, sezonun bitmesiyle 400 bin kişinin işsiz kaldığının altını çizerek, bunun önüne geçilmesi için turizmin 12 aya yayılması gerektiğini bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı