KUDER 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması

Kayseri Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDER), 9-10 Mayıs’ta 55 ülkeden öğrencilerin katılımıyla 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nı gerçekleştirecek.

KUDER 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması
KUDER 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması
GİRİŞ 06.05.2015 17:30 GÜNCELLEME 06.05.2015 17:30

KUDER Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Bulut, yaptığı yazılı açıklamada, yurt dışından Kayseri’ye eğitim için gelen öğrencilere, eğitimden rehberliğe, sosyal ve sportif faaliyetlerden barınma ve burs ihtiyaçlarına, kültürel faaliyetlerden Türkçe öğretimine varıncaya kadar oldukça geniş bir yelpazede hizmet verdiklerini ifade etti.

"Biz Bir Milletiz" sloganıyla yola çıkan KUDER'in, gerçekleştirdiği faaliyetlerle farklı coğrafyalardan gelmiş binlerce misafir öğrenciye aynı milletin fertleri oldukları şuurunu kazandırmayı amaçladıklarını belirten Bulut, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizin, farklılıkları bir zenginlik unsuru olarak gören, yeryüzünde attığı her adımda kardeşlik bilincini hatırlayan birer fert olarak yetişmeleri en önemli amacımız. KUDER olarak bu yıl öğrencilerimize 30 farklı alanda eğitim seminerleri düzenledik. Bu seminerler içerisinde Türkçe semineri, dil seminerleri, İslami ilimler seminerleri, dış ticaret atölyesi, ekonomi ve kalkınma atölyesi, kişisel gelişim atölyesi gibi faaliyetler yer almaktadır. Ayrıca Suriyeli ve Afganistanlı öğrencilerimize yönelik “Göçmen Kuşlar” adlı projemizi faaliyete geçirdik."

Bulut, vatandaşların dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencileri ve o ülkelerin kültürlerini tanımalarına katkı sağlamak amacıyla 33 farklı şehirde icra edilecek 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması’nı Kayseri’de 9-10 Mayıs’ta düzenlemeye karar verdiklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular