Alerji hastaları artık Gaziantep'te tedavi olabilecek

Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi bünyesinde "Alerji ve İmmünoloji Polikliniği" açıldı

Alerji hastaları artık Gaziantep'te tedavi olabilecek
Alerji hastaları artık Gaziantep'te tedavi olabilecek
GİRİŞ 07.05.2015 11:10 GÜNCELLEME 07.05.2015 11:10

Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi bünyesinde açılan "Allerji ve İmmünoloji Polikliniği" sayesinde artık alerji rahatsızlığı bulunan hastalar başka şehirlere gitmek zorunda kalmayacak.

Polikliniğin sorumlusu uzman Dr. Şengül Aksakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alerji polikliniğinin bölgede bir ilk olduğunu belirterek artık alerjik rahatsızlığı bulunan kişilerin farklı şehirlere gitmelerine gerek kalmadığını söyledi.

Poliklinikte tüm alerjik hastalıklarla ilgilendiklerini ifade eden Aksakal, "Maalesef ülkemizde bazı merkezlerde alerji uzmanı olduğu için hastalarımız, büyük merkezlere gitmek zorunda kalıyordu. Şimdi başka yere gitmek zorunda kalmayacaklar. Alerji testlerimizi detaylı olarak burada yapabiliyoruz. Alerjiyi tespit ettikten sonra tedavi yöntemleri uyguluyoruz" dedi.

Aksakal, baharın gelmesiyle polen alerjisi olan hastaların kendilerine daha sık başvurmaya başladığını dile getirerek şunları kaydetti:

"Alerjik bünyesi olan hastalar polenin çeşidine göre değişmekle birlikte ev tozu, hayvan tüyü gibi nedenlerden dolayı solunumsal alerjiler yaşayabiliyor. Biz burada hastanın hangi polene alerjisi olduğunu tespit ediyoruz ve tedavisini veriyoruz. Ayrıca polikliniğimizde bağışıklık sistemi zayıflıklarından kaynaklanan genellikle genetik geçişli olan hastalıklarla da ilgileniyoruz. Bu hastalar daha çok enfeksiyona eğilimli olan hastalar sık sık zatüre kulak iltihabı sunizit geçiriyorlar ve maalesef bağışıklık sisteminin zayıf olduğu genellikle pek tespit edilemeyen hastalar. Bu hastalara da sisteminin zayıflıklarına tanı koyarak tedaviler verilebiliyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle