SSK SGK sorgulama neden yapamıyorum?

SGK tarafından yapılan bir resmi açıklamayla şu anda SSK sorgulama işlemleri şu anda e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor.

SSK SGK sorgulama neden yapamıyorum?
SSK SGK sorgulama neden yapamıyorum?
GİRİŞ 12.05.2015 09:09 GÜNCELLEME 12.05.2015 09:09

SSK sgk sorgulama neden yapamıyorum? SSK sorgulaması yapamıyorsanız sizlere anlatacağımız yöntemler ile SSK sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. SSK sorgulama işlemleri şu anda e-Devlet üzerinden gerçekleşiyor. SSK sorgulamasını SGK resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirmek isteyip olumsuz sonuç alan vatandaşlar tüm bu işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilir. SSK sorgulamaları ile ilgili bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

SGK

SGK SSK HİZMET DÖKÜMÜ İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ! 

SGK RANDEVU İÇİN TIKLAYIN

TÜM SGK SSK UYGULAMALARI İÇİN TIKLAYIN

SSK Sorgulamaları Nelerdir?

4A, 4B ve 4C olarak üç grupta ele alınan sigorta sahipleri, E-Devlet üzerinden sigorta türüne göre istediği sorgulamayı yapabilmektedir. E-Devlet üzerinden ücretsiz bir şekilde sunulan bu hizmetten E-Devlet üyeliği olan herkes yararlanabilmektedir.

SSK Sorgulamaları İle Neler Öğrenilir?

SSK sorgulama yapan bir vatandaş, ne kadar prim ödendiğini, ne zaman sigortalı olarak çalışmaya başladığı, toplam SSK gün sayısını, ay içerisinde ne kadar günün ödendiğini öğrenebilmektedir. Bunun yanında emekli olan kişilere yönelik de pek çok sorgulama bulunmaktadır. Emekli olan kişilerin ne kadar emekli maaşı aldığı, adres ve bilgilerin güncellenebildiği, emekli belgesi alma gibi sorgulamalar yapılabilmektedir. SSK prim sorgulaması yaparken sorgulama ekranında sizden istenen bilgileri girmeniz yeterli olacaktır. Sorgulamanızın ardından tüm bilgiler size sunulacaktır.

T.C. kimlik numarası ile SSK sorgulama internet üzerinden kolayca gerçekleşebiliyor. SSK sorgulamaları sonucunda bilgilerinize ulaşabilir ve SSK ücretinizin ödenip ödenmediğini öğrenebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için T.C. kimlik numaranıza ihtiyacınız var.

SGK SSK NEDİR?

SSK-SGK, Sosyal Sigortalar Kurumunun kısaltılmış halidir. İnsanların çalışma hayatında da yaşlandıklarında da yaşam kalitesini etkileyecek olan en önemli etken sosyal güvence içinde olmaktır. Sosyal güvenlik, vatandaşların kazanmış olduğu gelirlerini göz önünde bulundurmadan toplum huzurunu bozan sosyal tehlikelerin vermiş olduğu zararlardan primli veya primsiz olarak, vatandaşın sosyal tehlikeler sonucunda kurtarılma güvencesidir. Ülkemizde sosyal güvenlik hakkı Anayasamızın 60. Maddesinde belirtilmiştir. Anayasamızın 60. Maddesi “Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar” hükmüdür.
Sosyal güvenlik kavramı yani SSK-SGK, mesleki veya sosyal risk sebepleri yüzünden geliri veya kazancı azalmış olan vatandaşların başka kimselere muhtaç olmadan, geçinme ve yaşama ihtiyaçlarını sağlayan bir sistem olarak da tanımlanır.

Geçtiğimiz yıllar içerisinde SSK-SGK yeniden düzenlenmiş ve eşit ve adil bir yapıya kavuşturmak amacı ile yenilikler yapılmıştır. 2006 yılında farkı vatandaşlara hitap eden SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kurumları tek bir çatı altında yani SSK-SGK çatısı altında toplanmıştır.

SSK-SGK kurumuna bağlı olarak da emeklilik haklarından faydalanabilirsiniz. Denildiği gibi SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kurumları SSK-SGK çatısı altında toplanmaktadır. Bağlı olduğunuz bu kurumlardan herhangi birisine ait çalışmalarınızı devam ettirip emeklilik şartlarını tamamladıktan sonra emeklilik hakkınızı kullanabilirsiniz. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emeklilik şartları hepsi için farklıdır. Ortak olan sadece hepsinde de tamamlanması gereken yaş, tamamlanması gereken hizmet süresi ve tamamlanması gereken prim ödeme gün sayısı vardır. Yalnız bu şartlar her kurum için farklı belirlenmektedir. Kadınlar için ve erkekler için de farklılık göstermektedir. SSK-SGK çatısı altında toplanan tüm bu kurumlardan bağlı olduğunuz kuruma ait olan emeklilik şartlarını öğrenebilir, ne zaman emekli olacağınız konusundan tahmini bir hesaplama yapabilirsiniz.

Vatandaş SSK-SGK çatısı altında toplanan  kurumlardan bağlı olduğu kurumun üç kategoride altındaki şartları yerine getirdikten sonra emekli olabilir. Vatandaş bağlı olduğu kurumunda belirli bir süre geçirip emeklilik şartları tamamlandıktan sonra SSK-SGK vatandaşa ödediği prim miktarına bağlı olarak emeklilik maaşı bağlar.  Tüm bunlar sayesinde vatandaş SSK-SGK’ya bağlı olan kurumlardan herhangi birine bağlı olduğu sürede ve emeklilik döneminde vatandaşlar başka kişilere muhtaç olmadan hayatına devam edebilir. SSK-SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak vatandaş hem devlet güvencesi altına girmiş hem de sırtını devlete yaslamış olacaktır.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi