Manisa'da "Paralel Yapı" operasyonu

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla polis ekipleri, bir haber ajansının il temsilciliğinin de yer aldığı 7 adreste arama başlattı.

 Manisa'da "Paralel Yapı" operasyonu
Manisa'da "Paralel Yapı" operasyonu
GİRİŞ 13.05.2015 15:32 GÜNCELLEME 13.05.2015 15:32
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Manisa'da, paralel devlet yapılanmasına finansman desteği sağlandığı iddiasıyla bir haber ajansının il temsilciliğinin de yer aldığı 7 iş yerine operasyon düzenlendi.

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde bir haber ajansının Manisa Temsilciliği ile bazı sigorta, tekstil ve kundura satışı yapılan iş yerlerinin bulunduğu 7 adreste eş zamanlı arama başlattı. 

Çevik kuvvet ekipleri, iş yerlerinin bulunduğu binalarının çevresinde güvenlik önlemi aldı, KOM Şubesi ekipleri de bilgisayar ve evraka el koydu. 

Arama yapılan iş yerlerinde, "paralel devlet yapılanmasına ekonomik kazanç sağlama ve örgütü finanse etme amacıyla 'kurban', 'himmet', 'burs' adı altında nakit veya pos cihazlarıyla para toplanması faaliyetlerinde bulunulduğu" ileri sürüldü.

Manisa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, paralel yapılanmaya finansman sağladıkları iddiasıyla geçen haftalarda da 11 dernekte arama yapmış, soruşturma kapsamında bazı evrak ve bilgisayar kayıtlarına el koymuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • karagöz 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu din istismarcısı hainlere geçit yok...masum olana sözümüz yok...
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    cemaat e destegim artarak devam edecek.
    Cevapla
  • ilker 8 yıl önce Şikayet Et
    sohbetlerde insanlara maaşlarına göre 300-500 milyon himmet payı bicip ödemekte zorlananlara bize değil Allaha söz verdin parayı öde diye baskı yapan abiler var. gazeteye 3-5 abonelik al etrafındanda abone bul diye günlerce ısrarlarada maruz kaldım. ama bitti bunların niyeti Allaha hizmet değil.
    Cevapla
  • kafkasyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    Benimde hükümete.
    Cevapla
  • maho ağa 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu para toplama işi son 7-8 yılda var defalarca cemaat zorla para topluyor diye şikayet edildi ama hiçbir sonuç alınamadı şimdi sürekli operasyonlar yapılıyor bu 7 yıl önce suç değildide şimdimi suç oldu yoksa AKP 7 yıl önce sesini çıkarmıyordu şimdimi rahatsız oldu.
    Cevapla
  • osmanlıtorunu 8 yıl önce Şikayet Et
    devlet kurumlarına çöreklenmiş ve paralelin referansı ile müdür olanlara ne zaman sıra gelecek.
    Cevapla
  • çepnitürkü61 8 yıl önce Şikayet Et
    "samimi olarak söylüyorum şu an cemaat pkk dan daha tehlikeli hale gelmiştir"...pkk en azından karşında bunlar ise her yerde arkadaş ya...hem camiye gel hem de kiliseye mum ver!!!!
    Cevapla
  • talha 8 yıl önce Şikayet Et
    senin hocan zaten kilisenin baş papazı deilmi Müslüman az kendine çeki düzen ver. yalan, iftira, dikiz, ayak kaydırma, munafiklik kitanim içini boşaltmak bedduaya mülaane demek başörtüsüne furuat demek hepsi senin hocanin meziyeti deilmi??
    Cevapla
  • ilker 8 yıl önce Şikayet Et
    din kardeşliğinde sorun yok. ama cemaat kardeşliğini din kardeşliğine üstün tutmakta sorun var. milletin himmetiyle afrikada yardım yap o sayede siyasi iktidarla iliski kur ve o ülke ihalelerini kendine siyasi bürokratik güc kazandırmak icin kullan. istekler dünyevi.
    Cevapla
  • Müslüman 8 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim kaç kez bu insanları kiliseye giderken gördün. Birde PKK'dan daha tehlikeli gördüğün din kardeşinse ben sana birşey demiyorum. Allah herşeyi görüyor. Hamdolsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar