Bodrum'dan çıktı!

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde, balıkçıların ağlarına 5 kilogram ağırlığında balon balığı takıldı.

Bodrum'dan çıktı!
Bodrum'dan çıktı!
GİRİŞ 19.05.2015 10:54 GÜNCELLEME 19.05.2015 10:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

odrum’da geçen 9 Mayıs gecesi, ’Sevinç" isimli tekne ile gökova Körfezi’ne açılan balıkçıların ağlarına 80 santime boyunda, 5 kg ağırlığında balon balığı takıldı.

Neyzen Tevfik Caddesi’ndeki Sahil Balıkçılık’a getirilip, sergilenen balık ilgi çekti. Bodrum’da son zamanlarda yakalanan ve büyük boyutta olanlarından biri olduğunu belirten işyeri sahibi Mehmet Aksu, "Oldukça zehirli olan bu balıklar artık Bodrum denizinde sık görülmeye başlandı.

Bu kadar büyükleri de her zaman karşımıza çıkmıyor. Balıkçıları da oldukça rahatsız eden bir balık. Ağlara zarar verebiliyor. Yavruladığı dönemde zehrini vücuduna yayıyor, o dönemlerde yenmemesi gerekiyor. Biz de satmak için değil vatandaşların görüp tanıması için tezgahta sergilemek istedik" dedi

YORUMLAR 2
  • balık 8 yıl önce Şikayet Et
    vardır bir hikmeti
    Cevapla
  • Hüseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef Süveyş kanalı vasıtasıyla Akdeniz ile tanışmış bir balık türüdür. Kıyılarımızda son yıllarda daha sık görülmeye başlandı sebebininde su sıcaklıklarına uyum sağlamasıdır. Başta Akdeniz kıyıları olmak üzere kıyı balıkçılığını ciddi şekilde tehdit etmekte olan bu balık şimdilerde Foça kıyılarına kadar ulaştı. Umarım geç olmadan bir çaresi bulunur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...