Metin Feyzioğlu'ndan Sisi'ye mektup

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, idam kararının kaldırılması için Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'ye mektup gönderdi.

Metin Feyzioğlu'ndan Sisi'ye mektup
Metin Feyzioğlu'ndan Sisi'ye mektup
GİRİŞ 20.05.2015 15:44 GÜNCELLEME 20.05.2015 15:48
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Mursi hakkında verilen idam kararının kaldırılması için Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye gönderdiği mektupta, ölüm cezasının insan hakları açısından kabul edilemez olduğunu bildirdi.

TBB'den yapılan açıklamaya göre, Feyzioğlu, Mursi ve beraber yargılandığı 100'den fazla kişi hakkındaki idam kararının kaldırılması için Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye mektup gönderdi. 

Mektubunda sorunun hukuk kuralları çerçevesinde çözülmesini isteyen Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliğinin ölüm cezalarına ilişkin kaygı ve endişelerini aktardı. Feyzioğlu, dünya çapındaki bütün avukatların, insan hakları ve temel özgürlükler ile İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin 3. maddesinde ifade bulan yaşama hakkının korunması konusunda aynı temel değerleri taşıdığına inandıklarını kaydetti.

Savunmanın temsili olmadan yapılan yargılamanın adil yargılanma hakkını ihlal ettiğinin altını çizen Feyzioğlu, mahkeme sonunda verilen ölüm cezasının insan hakları açısından kabul edilemez olduğunu ve insan hayatına yönelik her eylemin kınanması gerektiğini bildirdi.

Türkiye Barolar Birliğinin her durumda ölüm cezasına karşı olduğunu vurgulayan Feyzioğlu, mektubunda "Hukuk devletine, ölçülülüğe ve eşitliğe aykırı olan ölüm cezalarına mani olmak için elinizden geleni yapmanızı rica ediyoruz" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • garip 8 yıl önce Şikayet Et
    rahat olun tayip baba onu halleder
    Cevapla
  • güçlü türkiye 8 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler saat gibi arasıra doğrularınızda var.
    Cevapla
  • fikri tir 8 yıl önce Şikayet Et
    bitiriyor yine , bitirirken bitenlerden metin bey
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    siside kırmaz Metin Bey'i yarın salıverir Mursi ve arkadaşlarını
    Cevapla
  • Mazlumlar için. 8 yıl önce Şikayet Et
    seçim meydanlarında bağırıp çağırmak yerine mursi ve diğer mazlumların kurtarılması için acil diplomatik girişimler yapılmalı. uluslar arası toplum harekete geçirilmeli. devlet yetkililerin yapması gereken şey budur. şu ana kadar dış işleri yetkililerinden bu yönde bir girişimde bulunulduğuna dair bir duyum almadık. neyi bekliyorlar?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li restoran zincirleri KFC ve Pizza Hut'ın satışları düştü
İsmailağa Cemaati tarihinde bir ilk! Kapılarını basına açtılar