Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kars Şube Başkanı Sebahattin Gül, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum edilmesi kararını değerlendirdi.

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler
Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler
GİRİŞ 22.05.2015 17:20 GÜNCELLEME 22.05.2015 17:20

Gül, yaptığı yazılı açıklamada, kardeş ülke Mısır'da ilk bağımsız ve serbest seçimle cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi ve arkadaşlarına karşı işletilen haksız süreç sonucunda kabul edilemez bir karara imza atıldığını belirtti.

Cezanın bir askeri cunta tarafından verildiğinin aşikar olduğuna dikkati çeken Gül, açıklamasında şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz nisan ayında Mısır'da Müslüman Kardeşler Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de aralarında bulunduğu 14 teşkilat yöneticisine verilen idam cezaları onanmış ve 'Rabia Operasyonları Birimi' davasında 48 kişi ise müebbet hapisle cezalandırılmıştı. Bu kararları veren sözde mahkemelerin askeri cunta tarafından gerçekleştirilen darbenin emrinde olduğu aşikardır. Aynı askeri cunta 2 yıl önce 14 Ağustos 2013 Adeviyye Meydanında üç bini aşkın sivili şehit etmekten kaçınmamıştır. Şimdi bu cuntanın emrindeki yargının Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler hakkında verdiği saçma sapan idam kararları bizi şaşırtmamıştır. Bu kişilerin tek suçu o gün seçilmiş hükümete karşı yapılan darbeyi protesto etmek için Adeviyye Meydanı'nda olmalarıdır."

Mısır, Suriye, Irak, Lübnan, Yemen, Bangladeş, Afganistan ve Pakistan'da, aynı coğrafyanın insanları arasına kin ve nefret tohumları ekildiğine dikkat çeken Gül, hakkı üstün tutan bir anlayışla yeni bir dünya kurulmadığı müddetçe zulümlerin engellenemeyeceğini kaydetti.

Gül, "Üç günlük iktidar ve çıkar hesapları ile bu ideali terk etmenin vebalini kimse ödeyemez. Hepimizin üzerine düşen zalimlerin karşısında ve mazlumların yanında yer alışımızda sahici olmaktır" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular