Milli Eğitim Bakanı Avcı Eskişehir'de

Avcı, Mihalgazi ilçesini ziyaret edip, vatandaşlarla bir araya geldi

Milli Eğitim Bakanı Avcı Eskişehir'de
Milli Eğitim Bakanı Avcı Eskişehir'de
GİRİŞ 22.05.2015 21:07 GÜNCELLEME 22.05.2015 21:07

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'in Mihalgazi ilçesini ziyaret etti.

Avcı ve beraberindeki AK Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Emine Nur Günay ile Mihalgazi Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve belediyeyi ziyaret edip, esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

İlçe merkezindeki bir parkta kadınlar tarafından hazırlanan gözlemelerden yiyen Bakan Avcı, emeği geçenlere teşekkür etti.

Ziyaretler sırasında Mustafa Sarıdoğan, şapkasında taşıdığı ve merhum Başbakan Adnan Menderes'in idam edilmesinden bir gün öncesine ait gazete kupürünü Bakan Avcı'ya gösterdi. Gazete kupürüne bir süre inceleyen Avcı, bu durumun büyük bir vefa örneği olduğunu söyledi.

Menderes'in idam edildiği tarihte kendisinin asker olduğunu ifade eden Sarıdoğan, "Ben gazeteleri o zaman aldım. Bu gazeteleri o zamandan bu yana saklarım. Kendisini İstanbul Fatih Camisi'nde gördüm. Boynuna sarıldım. Hep kasketimin içinde saklarım. Evimde de Menderes'e ait gazeteler var" şeklinde konuştu.

Günay ise ilçe merkezindeki bir parkta hamur açan kadınlara yardım ettikten sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Çocukluğunun geçtiği ilçeler ve köylerde seçim gezilerini sürdürdüğünü anlatan Günay, Eskişehir'in kadınlarının her zaman ön planda olduğunu, onlarla bu şekilde tekrar birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydetti.

Son 13 yıldır AK Parti iktidarlarının "seçim ekonomisi" kavramını siyasi literatürden çıkardığını ifade eden Günay, şöyle konuştu:

"Artık seçim ekonomisinden bahsetmiyoruz, çok sağlam istikrarlı bir ekonomimiz var. Onu nasıl daha istikrarlı ve ileriye taşıyabiliriz, bunun için çalışıyoruz. Biz seçim ekonomisi değil tam tersi, Sayın Başbakanımız da sürekli bundan bahsetiyor 62'nci hükümet hiçbir zaman 8 aylık bir hükümet olarak kurulmadı ve ekonomi politikaları da tamamen şu anda 2018 sonuna hedeflenmiş ve 2023'e hedeflenmiş programlar. Tam tersi, Ocak 2015 itibariyle bu ekonomik politikalar uygulanıyor. Bunun en güzel örneği, 25 başlıklı dönüşüm programımız içinde bin 350'ye yakın eylem var. Bu eylemlerin 41'i şu 4 ay içinde hayata geçti. Sayın Başbakanımız geçen hafta paylaştı. Bizim hedefimiz 2023. 2023 için şu anda politikalarımız ekonomik ve sosyal anlamda uygulanıyor."

Günay, Türkiye'de seçim atmosferi nedeniyle farklı bir algı yönetiminin oluşturulmaya çalışıldığını vurguladı.

Bu algı yönetiminin artık değiştiğini anlatan Günay, şunları söyledi:

"Çünkü piyasalara baktığımızda artık çok güçlü, tek partili bir iktidar bekleniyor. Zaten biz emindik. Göreceksiniz, yılın ikinci yarısı 'normalleşme' dediğimiz döneme girdik. Hatta giriyoruz. Bursa'da yaşanan otomotiv grevi bir şekilde çözülecektir. Çok olumsuz bir etkisinin olacağını düşünmüyorum. Yatırımcılar da istikrara inansınlar, AK Parti'ye inansınlar. Ekonomik istikrar, 'siyasi istikrar' demek, siyasi istikrar 'ekonomik istikrar' demek. Dolayısıyla bizim beklentilerimiz her şekilde çok normal olacak. Özel bir yatırım yapmalarına gerek yok. Yılın ikinci yarısında çok farklı bir ekonomi göreceğiz inşallah."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü