Güce' de Şaban Kale şehitleri ziyaret edildi

Güce’de Şaban Kale'sinde 1914 - 1917 yıllarında Rus - Osmanlı savaşında şehit düşen erlerin mezarları ziyaret edildi.

Güce' de Şaban Kale şehitleri ziyaret edildi
Güce' de Şaban Kale şehitleri ziyaret edildi
GİRİŞ 25.05.2015 10:00 GÜNCELLEME 25.05.2015 10:00

Şaban Kalesi Şehitliğinde düzenlenen programa, Kaymakam Ahmet Akyürek, Garnizon Komutan Kıdemli Başçavuş Salim Aydoğdu. Belediye Başkanı Aytekin Geçgel, İlçe Emniyet Amiri Ferit Öge, İlçe Milli Eğitim Müdürü Altan Ekmen, İlçe Müftüsü Mustafa Kayış, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Salih Bal, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, Güce Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, Güce İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Müftü Mustafa Kayış, şehitler için Kuran-ı Kerim okuyarak dua etti.

Kaymakam Akyürek, öğrencilere 1914- 1917 yıllarında Rus-Osmanlı savaşı sırasında Şaban Kalesi’nde şehit düşen erlerin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Akyürek,”1914-1917 yıllarında çetin savaşın yaşandığı Şaban Kalesi’nde düşman ile cansiparane şekilde savaşan ve ardından da şehit olan askerlerin defnedildiği Güce ilçesine bağlı Giyimli Mahallesi Şaban Kalesi’nde yer alan şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Biz bugün buralarda rahat ve huzur içinde yaşıyorsak ve gezip dolaşabiliyorsak bunu burada yatan şehitlerimize borçluyuz. Şehitlik Allah katında çok değerlidir. Peygamberlikten sonraki en yüksek derecedir. Onlar kutsal değerler için canlarını feda etmişler, deyim yerindeyse canları ile cenneti satın almışlardır. Atalarımız şehitliğin ne kadar yüksek bir mevki olduğunu bildikleri için vatan savunmasına seve seve katılmışlar, 'Ölürsem şehit olurum, kalırsam gazi” inancıyla canla başla mücadele etmişlerdir. Bizler de bu vatan için gece gündüz demeden çalışmalı, elimizden gelen fedakarlıkları esirgememeliyiz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar