Deniz Feneri Derneği, çocukları sevindirdi

Deniz Feneri Derneği, Hizan ilçesine bağlı İçlikaval köyünde öğrencilere, bisiklet ve çeşitli hediyeler dağıttı.

Deniz Feneri Derneği, çocukları sevindirdi
Deniz Feneri Derneği, çocukları sevindirdi
GİRİŞ 26.05.2015 16:10 GÜNCELLEME 26.05.2015 16:10

İçlikaval Köyü İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programda, dernek yetkilileri çocuklara oyuncak, elbise, bisiklet, fotoğraf makinesi, kamera, resim seti, spor malzemesi, kitap, kaykay ve radyo gibi hediyeler dağıttı.

Programda konuşan Hizan Kaymakamı Sedat İnci, Deniz Feneri Derneği'nin, insana verdiği değeri çok önemsediklerini belirterek, derneğin en zor zamanlarda bile muhtaçlara yetişmesinin takdire şayan olduğunu söyledi.

İnci, "Dernek İçlikaval Köyü İlköğretim Okulu'nu temelden yapmakla kalmayıp, '1001 Çocuk 1001 Dilek' Projesiyle öğrencileri unutmadığını da gösterdi. Dağıtılan bu hediyelerle öğrenciler, mektuplara yazdıkları dileklerinin gerçek olmasına çok sevindi" dedi.

Deniz Feneri Derneği İletişim Koordinatörü Recep Koçak ise derneğin 13 yıldır hizmet verdiğini hatırlatarak, geleneksel hale gelen "1001 Çocuk 1001 Dilek" Projesiyle binlerce çocuğun hayal dünyasına yardım eli uzattıklarını bildirdi.

Derneğin kurulduğu günden bu yana yoksulluğun, çaresizliğin, kimsesizliğin ve yalnızlığın karşısında ürettiği projelerle, toplumsal ve bireysel yaralara merhem olduğunu anlatan Koçak, "Deniz Feneri Türkiye'de 14 ilköğretim okulunu temelden yaparak eğitime kazandırdı. Türkiye'nin farklı bölgelerinde bulunan ve köy çocuklarına hizmet eden bu okulların hepsi devlet idaresinde bulunuyor. Bu yıl projemizi, derneğimizin yaptırdığı okullarda okuyan çocuklar için hayata geçirdik" diye konuştu.

Programa, kurum amirleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, köylüler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar