Modern Pazar Yeri Projesi

Gümüşhane'de, projenin uygulanacağı bölgede yıkım çalışması başladı

Modern Pazar Yeri Projesi
Modern Pazar Yeri Projesi
GİRİŞ 26.05.2015 16:23 GÜNCELLEME 26.05.2015 16:23

Gümüşhane'de, Modern Pazar Yeri Projesi'nin uygulanacağı bölgede yıkım çalışması başladı.

Gümüşhane Belediyesi tarafından Karaer Mahallesi'nde Kıbrıs Çarşısı'nın bulunduğu alanda uygulanacak projenin başlatılması dolayısıyla düzenlenen törene, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün, Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Aydın, törende yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Çimen'i çalışmaları dolayısıyla tebrik ederek, "Yeter ki sen milleti memnun et çünkü bu millet her şeyi hak ediyor. Türkiye'de ne varsa hepsinin Gümüşhane'de de olması gerekiyor" dedi.

Şehirlerde projelerin, 50-100 yıl ilerisi düşünülerek hazırlanması gerektiğini vurgulayan Aydın, "Gümüşhane'de de projeler bu durum gözönünde bulundurularak hazırlanıyor. İnsana hizmette bilimi önceleyen, insanların beklentilerinin ve bütçemizin hesabını yaparak hizmet üreten siyasi kadroyuz" diye konuştu.

Üstün, AK Parti'de görev yapan hiç kimsenin çalışmama lüksü bulunmadığını söyledi.

Gümüşhane'nin yıllardır bekleyen sorunlarını çözmek için kazma vurmaya devam edeceklerini belirten Üstün, "Başkanımızın verdiği taahhütlerin hepsinin arkasındayız. Hepimizin bırakacağı en önemli şey eserleridir. Allah bizlere, millete hizmet etme fırsatı verdi. Bu nedenle duayla, hayırla yad edilecek hizmetler yapmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Üstün, Gümüşhane'nin ihtiyacı olan her şeyi birlikte yapacaklarına işaret ederek, "El ele daha güzel bir Gümüşhane için çalışacağımızın taahhüdünü veriyoruz. Şehrimizin 13 yılda, AK Parti sayesinde maddi ve manevi neler kazandığının milletimiz farkında. Millete hizmet aşkının, bütün teşkilatlarımızda olduğunu görmekten mutluluk duyuyorum" dedi.

Başkan Çimen ise mevcut pazar yerinin modern yaşama uygun olmadığını belirterek, bu nedenle proje hazırladıklarını söyledi.

Mevcut pazar yerinin bulunduğu alanda uygulanacak projenin, bölgenin en modern pazar yeri projesi olacağını vurgulayan Çimen, şöyle devam etti:

"Pazar yeri, 12 bin 650 metrekarelik alana inşa edilecek. Beş katlı yapının her katında teras alanları olacak. 115 araç kapasiteli otoparkın da yer alacağı alanda, 3 bin metrekarelik kapalı, bin metrekarelik de açık pazar yeri oluşturulacak. Her gün açık olacak 14 dükkan ile 790 metrekarelik çok amaçlı salon da projemizde yer alıyor. Kafeterya ve düğün salonu da bulunacak projemizin yaklaşık maliyeti 10 milyon lira."

Çimen, 14 aylık görev süresince yaptıkları çalışmalar ve hazırladıkları projeler hakkında katılımcılara bilgi aktararak, şunları kaydetti:

"Gecemizi gündüzümüze kattık, çalıştık, planladık ve kaynakları oluşturduk. Projelerimizi hep beraber yapacağız. Pazar yerini yapmayı Allah bizlere nasip etti. Bunlar yapılmadığı için biz 2014 yerel seçimlerinde Türkiye dördüncüsü olduk. Bu sorunları bu şehirdeki herkes biliyor. Bunları biz tek tek yapacağız. Projemiz şehrimize, insanımıza, ülkemize hayırlı olsun."

Kurban kesilen ve dua okunan tören, Belediye Başkanı Ercan Çimen'in iş makinesi ile yıkımı başlatmasının ardından tamamlandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü