Tekirdağ'dan kısa kısa

"Hobi Bahçeleri Projesi"

Tekirdağ'dan kısa kısa
Tekirdağ'dan kısa kısa
GİRİŞ 27.05.2015 14:39 GÜNCELLEME 27.05.2015 14:39

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından "Hobi Bahçeleri Projesi" kapsamında çalışmalar devam ediyor

Bıyıkali Mahallesi'ndeki hobi bahçelerinde inceleme yapan Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Telat Akköse, yaptığı açıklamada, insanların şehir hayatının stresinden uzak olabileceği ve sağlıklı bir ortamda tarım yapabilmelerine imkan sağlayacak olan hobi bahçelerinin yapım çalışmalarında sona yaklaşıldığını söyledi.

Hobi bahçeleri projesi ile vatandaşların boş vakitlerini değerlendirebileceğini belirten Akköse, "Bıyıkali Mahallesi'nde 22 dönüm arazi üzerine kurulan hobi bahçelerinin ilk etabında 18 adet 5 metrekarelik ahşap kulübelerin boya ve cila işlerinin son evreleri bitmek üzere. Burada halkımızın doğa ile iç içe zaman geçirerek çeşitli ürünler yetiştirmesine imkan sağlayıp boş vakitlerini değerlendirecekleri güzel bir alan oluşturuyoruz" dedi.

Eşkinat, Kumbağ ve Barbaros mahallerinde incelemelerde bulundu

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Kumbağ ve Barbaros mahallelerinde belediyeye ait taşınmazları inceledi.

Barbaros ve Kumbağ mahallelerini ziyaret ederek Süleymanpaşa Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan ve bundan sonra mülkiyetine geçecek olan arazi, arsa, ev ve iş yerlerini inceleyen Eşkinat, ilgili birim müdürlerinden bilgiler aldı.

Eşkinat, yaptığı açıklamada, taşınmazları yerinde inceleyerek yapılması gerekenlerle ilgili değerlendirmede bulunduklarını belirterek, "Burada önemli olan ortak ve medeni gereksinimlerin sağlanması. Önemli olan esnaf ve belediyenin mağdur olmadığı mutlu bir Süleymanpaşa'da yaşamak" dedi.

Çerkezköy'de rölyef sergisi açıldı

Çerkezköy'de, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi ve Çerkezköy Kent Konseyi işbirliği ile rölyef sergisi açıldı.

Çerkezköy Kent Konseyi Binası'ndaki serginin açılış kurdelesini, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay birlikte kesti.

Açılışın ardından sergiyi gezen davetliler, eserleri inceledi ve Rölyef Öğretmeni Yasemin Tokgöz'den sergide yer alan eserler ile ilgili bilgi aldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin yol yapım çalışmaları

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Muratlı ilçesindeki Yeşillsırt Mahallesi'nde asfalt çalışmalarını sürdürüyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Şarköy-Eriklice yolu ve Çerkezköy Hikmet Uğraş Caddesin'de devam eden asfaltlama çalışmalarının tamamlanarak hizmete açıldıkları, Muratlı'nın Yeşilsırt Mahallesi'ndeki asfaltlama çalışmalarının da en kısa zamanda bitirileceği kaydedildi.

Açıklamada, 2015 yılı içerisinde bütün ilçelerde birçok mahalle yolunun asfaltlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağı bildirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor