Kürtçe mealde talep patlaması

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ilk etapta 10 bin adet bastığı Kürtçe Kur'an-ı Kerim meali tükendi.

Kürtçe mealde talep patlaması
Kürtçe mealde talep patlaması
GİRİŞ 27.05.2015 23:12 GÜNCELLEME 27.05.2015 23:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine, 20 bin adet Kürtçe Kur'an-ı Kerim meali daha basmaya karar verdi. 

Diyanet İşleri Başkanlığının bir ilki gerçekleştirerek yayınladığı Kürtçe Kur'an-ı Kerim meali, yoğun talep gördü ve tükendi. Başkanlık, ilk etapta 10 bin adet Kürtçe Kur'an-ı Kerim basmıştı. Kürtçe Kur'an-ı Kerim mealinin yeniden basılması yönünde hem vatandaşlardan hem de il ve ilçe müftülüklerinden gelen yoğun talep üzerine, 20 bin adet daha basılmasına karar verildi. 

Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, AA muhabirine, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine gönderdikleri bütün Kürtçe Kur'an-ı Kerim meallerinin tükendiğini söyledi. 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yoğun ilgi üzerine 20 bin adet Kur'an-ı Kerim mealini daha basmaya karar verdiğini dile getiren Salman, "Çok kısa bir zaman içerisinde bölge halkı ile buluşacaktır" dedi. 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki vatandaşların Kürtçe Kur'an-ı Kerim mealinin dilini çok sade ve anlaşılır bulduklarını anlatan Salman, vatandaşların memnuniyetini il ve ilçe müftülüklerine ilettiklerini kaydetti. 

Dr. Salman, vatandaşlardan gelen yeni talepler doğrultusunda Kürtçe mealin yeni baskılarının da yayınlanabileceğini belirtti. 

YORUMLAR 4
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    benim bildiğim kürtçe kırmançe islam harfleriyle yazılır. pkkcılar latin harflerini kullanıyor. meal zihniyeti musteşrik oryantalist bir zihniyettir. bir gün başbakan olayım bütün mealleri toplatıp yakıp imha edeceğim. islamı halk mealden anlayamıyor kafa karışıklığına sebeb oluyor mealler. din hocadan öğrenilir.
    Cevapla
  • Karaman 8 yıl önce Şikayet Et
    Kürt degilim ama tebrikler, durmak yok yola devam.
    Cevapla
  • okanx34 8 yıl önce Şikayet Et
    emeği geçen herkesten allah razı olsun.eskiden misyonerler müslüman çocuklarına incil dağıtırlardı. çok şükür bu günleride gördük.
    Cevapla
  • Gurur verici 8 yıl önce Şikayet Et
    Kürt degilim amabu habere inanin sevindim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...